President laat weten dat alles goed gaat

Bouterse Suriname

…”Ik heb heel veel berichten ontvangen uit Suriname, dat men zich zorgen maakt, maar ik maak het heel erg goed”, aldus Bouterse. Het staatshoofd deelt het NII mee dat de orkaan volgens de…

President Desi Bouterse en gezelschap die momenteel in Havana, Cuba, vertoeven, maken het goed. Zo meldde het staatshoofd aan het Nationaal Informatie Instituut (NII). De afgelopen dagen heeft zich in de regio orkaan Irma ontwikkeld die intussen in kracht is toegenomen en tot categorie-5, de zwaarste categorie wordt gerekend.

Irma zou voor problemen op Cuba en andere landen in de regio kunnen zorgen. Er worden windsnelheden van boven de 185 kilometer per uur verwacht.

“Ik heb heel veel berichten ontvangen uit Suriname, dat men zich zorgen maakt, maar ik maak het heel erg goed”, aldus Bouterse. Het staatshoofd deelt het NII mee dat de orkaan volgens de berichtgeving aldaar langs het zal trekken, waardoor de mensen op Cuba alleen in het noorden wat van de sterke windstoten zullen merken. Volgens Amerikaanse nieuwszenders zijn Cubanen stipt met het volgen van instructies van de centrale overheid, om goed voorbereid te zijn op mogelijke veranderingen in het weer.

“Het doet mij wel goed om te weten dat de mensen in Suriname zich zorgen maken. Dat wan taki den sma e libi nanga yu. We zijn met gebed vertrokken en geloven dat het goed komt, want Gado na wi fesiman”, vult president Bouterse aan.

Over de medische check-up waar de president ook voor naar Cuba is afgereisd, zegt de regeringsleider dat alles vlot en naar wens is verlopen.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.