Drinkende Stewardess aangehouden op Schiphol

…De test wees een alcoholpromillage uit van 0,41 en dat is ver boven de norm voor vliegtuigpersoneel van 0,2 promille….

Een stewardess van een een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is vanochtend aangehouden op Schiphol, omdat zij te veel alcohol gedronken had. De stewardess moest blazen in het crewcentrum op Schiphol. De test wees een alcoholpromillage uit van 0,41 en dat is ver boven de norm voor vliegtuigpersoneel van 0,2 promille.
[quads id=1]
Luchtvaartpersoneel mag volgens internationale regels in de tien uur voorafgaand aan een vlucht, sowieso geen alcohol drinken. De afdeling luchtvaarttoezicht voert met enige regelmaat alcoholcontroles uit onder vliegtuigpersoneel.

De stewardess heeft een boete gekregen van 550 euro, die zij meteen afrekende. Ze mocht niet aan boord van haar vlucht. Maar moest Schiphol met een ander vliegtuig en als passagier verlaten.
[quads id=1]

Voorbeeldfoto

Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.