CIVD’er overvallen en beroofd van dienstwapen

politie Paramaribo

…Hij haalde zijn dienstvuistvuurwapen te voorschijn waarna beide verdachten hem hebben ontwapend en ervandoor zijn gegaan met het wapen….

In de nacht van vrijdag op zaterdag 2 september hebben twee ongewapende verdachten een burgerpersoneel van de CIVD overmeesterd en hem beroofd van zijn vuistvuurwapen. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat het slachtoffer op een feest aanwezig was aan de Tayerbladstraat.
[quads id=1]
Hij had zijn voertuig op de kruising van de Tayerbladstraat en de Toevlugtweg geparkeerd. Op een gegeven moment liep het slachtoffer nietsvermoedend naar zijn wagen. Vrij plotseling werd hij van achteren aangevallen. Er ontstond een worsteling tussen de verdachten en het slachtoffer. Hij haalde zijn dienstvuistvuurwapen te voorschijn waarna beide verdachten hem hebben ontwapend en ervandoor zijn gegaan met het wapen. De politie van Kwatta heeft de melding van deze straatberoving ontvangen.

De aangever heeft een beschrijving van beide daders doorgegeven. Tijdens het onderzoek werd op die zelfde locatie een voertuig met open portieren aangetroffen. Deze wagen werd uiteindelijk weggesleept naar het bureau voor onderzoek. Later meldde een man zich aan en gaf te kennen dat hij de eigenaar is van bedoeld voertuig.
[quads id=1]
De beschrijving van een van de verdachten kwam overeen met de persoon, die zich op het station had aangemeld. De politie heeft hem op basis daarvan aangehouden voor onderzoek. Het ontvreemd wapen is nog niet terecht. Het onderzoek duurt voort.
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.