Anoniem: Ik ben een hardwerkende moeder en de baas betaalt me niet uit

…heb twee kleine kinderen en een auto nog te betalen en deze mensen willen mijn keiharde salaris niet uitbetalen. De klanten die daar gaan, gaan merken dat er steeds nieuwe gezichten te zien zijn omdat ze de oude personeelsleden meestal beschuldigen…

Hallo FamilieNieuws, ik werk al een maand (4 augustus – 31 augustus) inbegrepen 2 zondagen en 4 vrije dagen gehele periode bij een servicestation aan de Jozef Israelstraat. Ik was een allrounder daar, ik werkte zowel bij de kassa en soms ook als pompbediende. Nu is het 4 september en ik ben nog steeds niet uitbetaald. De eigenaren meneer JM en mevrouw JM verschuiven steeds de uitbetaling vanaf 31 augustus 2017 tot en met heden nog steeds niet uitbetaald. Ze zouden me van de gehele periode dat ik heb gewerkt maar SRD 200 geven voor alle werkdagen.
[quads id=1]
Als ik naar mijn gehele salaris vraag, dan beschuldigen beide eigenaren, vooral die mevrouw mij dat ik smeermiddelen hebt gestolen van hun bedrijf. Nu vroeg ik naar bewijsmateriaal, omdat ik weet dat ik niet heb gestolen, en ze zeiden mij dat ze het niet hebben. Dit nemen ze gewoon als reden om mij niet uit te betalen. Nu zeggen ze aan de gehele personeel dat ik een dievegge bent en dat ik met hun spullen ben weggegaan, dit zonder bewijs.

Ik heb al die dagen heel hard gewerkt voor mijn geld, ik heb twee kleine kinderen en een auto nog te betalen en deze mensen willen mijn keiharde salaris niet uitbetalen. De klanten die daar gaan, gaan merken dat er steeds nieuwe gezichten te zien zijn omdat ze de oude personeelsleden meestal beschuldigen voor diefstal en ze niet helemaal of helemaal niet uitbetalen. Zij hebben mij maar srd 200 aangeboden maar heb het geweigerd, want ik heb niet voor zo weinig gewerkt. Als ik zeg dat ik mijn hele salaris wil dan zeggen ze dat ik heb gestolen maar nog steeds geen bewijs.
[quads id=1]
Ik zou vandaag naar arbeid gaan, maar werd gebeld door de eigenaar. Toen ben ik aangekomen (voor zomaar) en hebben aan mij gezegd dat ze me nog gaan bellen voor uitbetaling maar niet gezegd wanneer. Ik had de politie al gebeld, maar die baas zei dat om dit kleingeld (srd200) een politiezaak maken dom is. Als hij aangeeft “kleingeld”, dan waarom kan hij me nog niet betalen?

Werken bij een service station. Voorbeeldfoto

Dus mensen wees opgelet. Als je daar gaat solliciteren weet je wat je te wachten staat eind van de maand. Daarom zie je steeds nieuwe mensen komen en gaan. Dit is de reden. Ik heb ook vernomen dat hij nu van plan is uitlandig te gaan. Dit om alle schulden te onderduiken. Ik vraag jullie hulp en advies hierbij. Ik ben ten einde raad. Hoe kan ik mijn zuurverdiende geld ontvangen?
[quads id=1]
Alvast bedankt voor alle positieve reacties.

gerelateerde verhalen:

Anoniem: Ik ben verslaafd aan mijn collega

 

Anoniem: Ik gebruik mijn baas om mijn baan te behouden

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.