Waarschuwing: Pas op voor dit virus dat zich heel snel via Facebook Messenger verspreidt

Waarschijnlijk heb je al een berichtje gekregen. Zo niet, dan zul je er snel iemand in je tijdlijn over horen: er verspreidt zich een virus via Facebook Messenger, via de simpele zin: ‘[Jouw naam] video!’. Dat ziet er zo uit:

Mocht je denken: dat is opvallend, dat die longtime vriend/kennis/lang verloren crush opeens iets van zich laat horen (in een video nog wel) – trap er niet in. Zodra je op de link klikt, word je – afhankelijk van de browser waar je in zit – naar virussen verwezen.

Zit je in Google Chrome, dan word je naar een fake YouTube-kanaal gestuurd vol adware. Zit je in Firefox, dan word er een fake Flash Player geïnstalleerd die je laptop of computer beschadigt.

Naast de spamware, die je computer met advertenties vult en mogelijk je bankgegevens ript, loop je ook het risico dat, als je klikt, jouw Facebook Messenger hetzelfde virusbericht naar al jouw contacten stuurt.
[quads id=1]
Niet doen, dus. Inmiddels lijkt Facebook bezig met maatregelen, gezien ik nu ook dit soort meldingen krijg:

Toch. Je bent bij deze gewaarschuwd, en een gewaarschuwd mens, telt voor 2. Deel het dus met je vrienden!
[quads id=1]
Bron: elle.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.