Video – Zware Orkaan Irma op weg naar de Antillen

…Het Amerikaanse consulaat op Curaçao waarschuwt toeristen in het gebied voor overstromingen, modderstromen en schade aan huizen die de storm kan veroorzaken. Ook wijst het consulaat erop dat het vliegverkeer ontregeld kan worden….

Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba moeten zich opmaken voor orkaan Irma. Het Amerikaans National Hurricane Center (NHC) in Miami verwacht dat de orkaan woensdag de Caribische eilanden passeert. Irma is dan mogelijk uitgegroeid tot een orkaan van de vierde categorie.

Het Amerikaanse consulaat op Curaçao waarschuwt toeristen in het gebied voor overstromingen, modderstromen en schade aan huizen die de storm kan veroorzaken. Ook wijst het consulaat erop dat het vliegverkeer ontregeld kan worden.
[quads id=1]
Medewerkers mogen niet meer naar het consulaat reizen en toeristen werd geadviseerd om vóór dinsdag elders onderdak te vinden.

Derde categorie
De orkaan bevindt zich momenteel ten oosten van de eilandengroep en nam de laatste dagen in kracht toe. Irma is nu een orkaan van de derde categorie met windsnelheden tot 185 km/uur.

De orkaan zou wel eens uit kunnen groeien tot een nog krachtigere orkaan dan Harvey, die de VS in Texas teisterde. Het is mogelijk dat Irma uiteindelijk categorie vijf bereikt.

Koers onzeker

Volgens weerbureau Weerplaza is de koers van de orkaan nog onzeker: nu ziet het ernaar uit dat Irma woensdag op ongeveer 80 kilometer afstand langs Sint Maarten trekt. Het eiland Saba ligt wat zuidelijker en daarmee iets gunstiger, hoewel daar ook veel wind, regen en hoge golven worden verwacht.
[quads id=1]
De laatste keer dat een orkaan zo dicht langs Sint Maarten trok, was in 2010. De schade was toen matig, aldus Weerplaza. Sint Maarten en Saba werden voor het laatst in 1999 direct door een orkaan getroffen. Dat was de zware orkaan Lenny.

Bekijk hieronder de beelden van de ravage die Lenny heeft aangericht:

Bekijk hieronder nog een recentelijke update:

Deel dit bericht met familie en vrienden zodat ze zich kunnen voorbereiden!
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.