Video – Familie van 7 raakt woning kwijt door felle brand

…In het huis woonden vader Rudolf Alfons (72) en moeder Adamsie Occo (66) met hun dochter Ograia, hun kleinkind van twee maanden en drie nichtjes van 22,18 en 15 jaar oud…

We zaten op het balkon toen wij vuur uit de achterste woning zagen komen. Voordat wij wat konden doen sloeg het over naar de hoofdwoning”, vertelt een kranige maar aangeslagen Ograia Occo (25). Toegesnelde buren hebben enkele spullen kunnen redden.
[quads id=1]
De getroffen bewoners hebben kleding gehad die ze voorlopig kunnen gebruiken. De familie Alfons-Occo op de hoek van de Frigitere- en Pikipawstraat is haar woning bij een felle brand vrijdag kwijtgeraakt. In het huis woonden vader Rudolf Alfons (72) en moeder Adamsie Occo (66) met hun dochter Ograia, hun kleinkind van twee maanden en drie nichtjes van 22,18 en 15 jaar oud.

De bewoners bleven ongedeerd. Toch is deze zware klap voor vader Rudolf moeilijk te verwerken. Sinds vrijdag heeft heeft hij last van huilbuien. Het stenen huis en een houten erfwoning zijn geheel in vlammen opgegaan. Ook het grootste deel van de inboedel is verloren gegaan. Ograia zegt dat er niet werd gekookt in de woning op het erf waar haar broer en twee neven woonden.
[quads id=1]
Op het moment van de brand waren de mannen in het binnenland. “We konden niets doen. We hebben het vuur laat gezien. Het sloeg direct over.” Ograia zegt dat de brandweer op tijd is gebeld maar lang op zich liet wachten. Personen die door brand getroffen zijn kunnen een beroep doen op de beleidsmaatregel Acute Noodsituaties van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Bekijk hier de video beelden van de brand:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.