Video – In Amsterdam zwommen 3000 duizend mensen voor een goed doel

…Rond de twintig deelnemers aan de Amsterdam City Swim zijn zondagmiddag bevangen door de kou. Zij zijn met ambulances naar ziekenhuizen vervoerd….

Drieduizend mensen zwommen zondagmiddag tijdens de Amsterdam City Swim om geld op te halen voor de spierziekte ALS. 1,7 miljoen euro werd er opgehaald.
[quads id=1]
Warm was het absoluut niet. De lage watertemperaturen in de grachten en op de Amstel leidden volgens de hulpdiensten tot onderkoelingsverschijnselen. Het water had een temperatuur van rond de 16 graden Celsius. Rond de twintig deelnemers aan de Amsterdam City Swim zijn zondagmiddag bevangen door de kou. Zij zijn met ambulances naar ziekenhuizen vervoerd.

Andere deelnemers werden op de wal uit voorzorg in warmtefolie gewikkeld en kregen badjassen uitgereikt. De route werd door de kou ook bekort, meldde de lokale zender AT5. De start was om 13.00 uur op het Marine Etablissement en de finish is op de Keizersgracht.

Met een zwemtocht van twee kilometer door de Amsterdamse grachten halen ze geld op voor onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte ALS. Het is de vierde keer dat het evenement wordt georganiseerd.
Bekijk hieronder de video:
[quads id=1]

Wat is ALS?
ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een neuromusculaire aandoening, een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. ALS is progressief van aard, dat betekent dat iemand met deze ziekte steeds verder achteruitgaat. In vijf tot tien procent van de gevallen is sprake van een erfelijke vorm van ALS. De ziekte veroorzaakt meestal geen pijn en tast het verstand niet aan. Ook blijven de zintuigen (gevoel, smaak, gezicht, reuk en gehoor) doorgaans intact, evenals de werking van darmen en blaas. De seksuele functies blijven lang behouden. Wel worden uiteindelijk alle spieren, behalve de hartspier, aangedaan.
Bekijk hier een video waarin verteld wordt over ALS:

Bron: nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.