Nederlandse Koning ontvangt Bijbel in Sranan Tongo

Koning Willem Alexander ontving hedenochtend op Paleis Noordeinde een delegatie van het Nederlands Bijbelgenootschap en het Surinaams Bijbelgenootschap. Deze bijbel genootschappen werken op een aantal gebieden samen, waaronder de totstandkoming van een Bijbel in het Sranan Tongo.
[quads id=1]
Deze taal wordt in Suriname (naast het Nederlands) zeer veel gesproken. De Koning kreeg een exemplaar van deze Bijbel overhandigd als markering van het feit dat deze ook in Nederland wordt geïntroduceerd. Het gesprek met de delegatie ging onder meer over de betekenis van de migrantenkerken in Nederland. De Koning is beschermheer van het Nederlands Bijbelgenootschap.
[quads id=1]

Koning Willem-Alexander ontvangt uit handen van een delegatie van het Nederlands Bijbelgenootschap en het Surinaams Bijbelgenootschap een exemplaar van de Bijbel in het Sranan Tongo. Beeld: ©RVD / Jeroen van der Meyde

Bron: koninklijkhuis.nl

Voor meer informatie omtrent de Surinaamse Bijbelgenootschap kunt u hun Facebook pagina bekijken. Wellicht weten zij ook hoe u ook eigenaar kunt worden van een bijbel in Sranan tongo.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.