SWM opent volgende week een betaalkantoor in Commewijne

water Suriname

…bewoners van Commewijne niet meer naar Paramaribo hoeven te reizen voor het betalen van de maandelijkse vastrechtkosten, welke overigens SRD 17 bedraagt….

De NV Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) opent in de eerste week van september 2017 een betaalkantoor voor de bewoners van het district Commewijne. Dit kantoor zal ondergebracht worden in de Bridge Mall.

Dit bevestigt het PL-assembleelid, Ingrid Karta-Bink tegenover Dagblad Suriname. Zij gaf te kennen dat de directeur van SWM, Marlon Oosterling, de belofte hiertoe heeft gedaan. “Dinsdag jongstleden waren de parlementariërs van Commewijne uitgenodigd door de SWM-directeur voor een onderhoud ten aanzien van de waterproblematiek.
[quads id=1]
Elk jaar tijdens de droge tijd is dit namelijk een groter probleem. Tijdens dat gesprek zijn er heel wat mooie suggesties naar voren gekomen.” Enkele van de suggesties zijn de opening van het betaalkantoor en een gereduceerd tarief. “Commewijne krijgt mooie oplossingen.”

De realisatie van zo een kantoor betekent dat bewoners van Commewijne niet meer naar Paramaribo hoeven te reizen voor het betalen van de maandelijkse vastrechtkosten, welke overigens SRD 17 bedraagt. “Gewoonlijk moeten we speciaal naar de stad gaan om die SRD 17 te betalen. Dit brengt veel ongerief met zich mee. Daarom kijken we uit naar de realisatie van dit kantoor in ons eigen district.
[quads id=1]
Er zijn nog geen meters aangesloten, daarom vraagt SWM alleen het vastrecht.” Volgens Bink is de exacte datum nog niet bekend, maar in ieder geval moet dit volgens de belofte van Oosterling in de eerste week van september geschieden.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.