Veel leerkrachten hebben minder salaris ontvangen in augustus

protest Suriname

…het effect is van de ‘no work no pay’ waarmee de onderwijsgevenden vaker zijn ‘bedreigd’, echter kan het ook een administratieve fout zijn….

“Een heleboel leerkrachten hebben tussen de SRD 100 en SRD 250 minder ontvangen in augustus.” Dit deelt Ahilia Welles, leerkracht op een EBG-school, mee aan Dagblad Suriname.
[quads id=1]
Welles denkt dat dit mogelijkerwijs het effect is van de ‘no work no pay’ waarmee de onderwijsgevenden vaker zijn ‘bedreigd’, echter kan het ook een administratieve fout zijn. “Ik heb zelf geen ingebrekestelling ontvangen. Het is in ieder geval vervelend dat we zo met minder geld zitten. In deze tijd telt elke cent.”

archief voorbeeldfoto

De leraren die op 28 en 29 juni 2017 geparticipeerd hadden aan de vergadering van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) een ingebrekestelling ontvangen. “We mogen gehoor geven aan de oproep van onze vakbondsleider; dat is in de wet geregeld!”
[quads id=1]
Als blijkt dat er daadwerkelijk no work no pay is toegepast, zal deze kwestie grimmiger aan toe gaan. De leraren zullen op 6 september aanstaande bijeenkomen om de nijpende issues te bespreken, alsook de verder te ondernemen stappen vast te stellen.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.