Doekhie “Ze moet de maximale straf in Santo Boma uitzitten”

Het hoofd van de afdeling Personeelszaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft niet alleen de Surinaamse regering, maar ook de Surinaamse natie te schande gezet. Ze werd door Suriname afgevaardigd om een training te volgen in China.
[quads id=1]
Tijdens het winkelen kon ze met haar vingers niet afblijven van enkele sieraden. Zich niet ervan bewust dat haar stelende praktijken op camerabeelden vastgelegd zouden worden, toonde ze zich van haar jattende zijde. De Chinezen, die haar veel te slim af waren, confronteerden de Surinaamse delegatie met het voorval. Ondertussen is besloten dat er gepaste maatregelen tegen haar getroffen zullen worden vanuit de regering.
[quads id=1]
Maar als het van NDP-assembleelid en hoofdbestuurslid van de paarse partij, Rachied Doekhie, afhangt, wordt zij bij haar terugkeer naar Suriname meteen in Santo Boma geplaatst. Tegenover Dagblad Suriname zei Doekhie vol afschuw dat deze mevrouw hard aangepakt moet worden. Zij moet door China uitgeleverd worden om haar maximale straf in Santo Boma uit te zitten. Volgens Doekhie moet niet vergeten worden dat personen, die door Suriname worden afgevaardigd naar het buitenland, niet alleen de regering maar ook het volk vertegenwoordigen.

‘We proberen de beste mensen te sturen, maar wanneer deze mensen ook beginnen te stelen, betekent het dat Suriname straks aangetekend zal worden als een land vol oneerlijke mensen’, aldus Doekhie, die heel diepzinnig deze kwestie analyseert. Hij beklemtoont dat diefstal niet alleen in China maar ook in Suriname strafbaar is. Met nog op de koop toe dat deze diefstal helemaal in het buitenland een flinke smet heeft geworpen op het imago van Suriname en Surinamers.
Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
Gerelateerde berichten:

Surinaamse ambtenaar Anne I. in China opgesloten voor juwelen diefstal

Meer over de in China opgesloten personeelschef Anne I.

 

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.