Surinaamse vissers overvallen op zee door 8 gewapende en gemaskerde criminelen

bus

…de vissers onder schot gehouden en beroofd van hun persoonlijke spullen, brandstof en de gevangen vis. De slachtoffers waren volgens Bhola rustig en kalm toen de kustwacht hen had getraceerd….

De Surinaamse kustwacht heeft de vissersboot Raveena, die eerder deze week op zee is overvallen, woensdagavond de Surinamerivier opgesleept. De vissers zijn ongedeerd. “De kapitein van het schip heeft wel enkele vuistslagen moeten incasseren”, zegt majoor Radjoe Bhola van de kustwacht.
[quads id=1]
Ongeveer twintig zeemijl – ruim 37 kilometer – uit de kust heeft een groep van acht gewapende en gemaskerde mannen de vissers onder schot gehouden en beroofd van hun persoonlijke spullen, brandstof en de gevangen vis. De slachtoffers waren volgens Bhola rustig en kalm toen de kustwacht hen had getraceerd.

Voorbeeldfoto van een boot op de rivier

[quads id=1]
“We moesten de boot en de slachtoffers in het donker opsporen en dat ging heel moeilijk”, legt Bhola uit. Hij zegt dat het binnenslepen enkele uren heeft geduurd omdat het een houten schip is. “We moesten heel voorzichtig zijn en je mag het schip niet met hoge snelheid slepen.” Het vaartuig is aangemeerd aan de Anton Dragtenweg. De politie van Kwatta heeft de zaak in onderzoek.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.