‘De samenleving moet nog wat geduld hebben met Telesur’

Telesur Suriname

De samenleving moet nog wat geduld hebben. Telesur is hard op weg de vele klachten over de dienstverlening niet alleen op te lossen en is ook bezig om aanzienlijk te moderniseren. “Het zal nog even duren maar ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf door deze moeilijke fase heen zal komen om goedkopere en modernere service aan te bieden.” Dit zegt Roy Naipal, die tientallen jaren het technisch beleid mede heeft bepaald.
[quads id=1]
“Dit is een ander tijdperk. De dagen waar Telesur geld in overvloed had, zijn voorbij. Het streven nu is om de kosten te verlagen en inkomsten te verhogen vanwege de zware concurrentie”, voegt de stonfutu eraan toe. Hij bereikt deze maand de pensioengerechtigde leeftijd na bijna 33 dienstjaren en de directie heeft hem donderdag geëerd voor zijn indrukwekkende staat van dienst.

Naipal had de technische teugels van het bedrijf in handen toen Telesur eerder voor cruciale uitdagingen stond. “In 1986 hadden wij de Binnenlandse Oorlog en Telesur moest alles in het werk zetten om het belverkeer naar het buitenland via een satellietverbinding te laten lopen. Dat is ons toen gelukt en dat was het eerste hoogtepunt van mijn carrière”, haalt hij zich voor de geest.
[quads id=1]
Als ander hoogtepunt noemt hij het digitaliseringsproces. Daarnaast gaf hij leiding aan het proces om de Suriname-Guyana-glasvezelkabel aan te leggen. Het gaat om projecten die tientallen miljoenen dollars hebben gekost. Op basis van die successen is hij ervan overtuigd dat het bedrijf de huidige uitdaging om breedbandservice te introduceren met succes zal doorstaan.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.