Meer informatie omtrent vernieuwde aanvraag Schengen-visum

visum vakantie Paramaribo

…De prijzen veranderen niet. Echter vragen ze wel een bijdrage voor de service. De kosten hiervoor zijn Euro 25.-…

Vanaf 14 september a.s. zal Nederland in Suriname gebruik gaan maken van een externe dienstverlener. Visumaanvragen dienen vanaf die datum te worden ingediend bij het kantoor van VFS Global. Afspraken voor het indienen van een visumaanvraag dienen vanaf heden online te worden gemaakt bij het kantoor van VFS Global. Het kantoor van VFS Global is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 14 in Paramaribo.
[quads id=1]
Waarom een externe dienstverlener?
Het aantal aanvragen voor Schengenvisa wereldwijd is in de afgelopen jaren hard gestegen. Om efficiënte en klantgerichte dienstverlening te kunnen blijven bieden, heeft Nederland – evenals de meeste andere Schengen lidstaten – er voor gekozen om de inname van visumaanvragen uit te besteden aan hierin gespecialiseerde externe dienstverleners. Nederland maakt reeds op 80 locaties in 30 landen gebruik van VFS Global. In maart 2017 heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten ook in Suriname gebruik te maken van een externe dienstverlener. Het gaat specifiek om aanvragen voor Schengenvisa kort verblijf (voor Nederland en overige Schengenlanden, behalve Frankrijk en visa voor het Caribisch deel van het Koninkrijk (geldt niet voor houders van een Surinaams paspoort).

Door de inzet van een externe dienstverlener in Suriname kan, gelet op de toename in de aantallen Schengenvisumaanvragen, ook hier een efficiënte en klantgerichte dienstverlening worden gewaarborgd. Zo kunnen visumaanvragers straks -uitsluitend op afspraak- niet alleen van maandag tot en met vrijdag terecht bij VFS (openingstijden 8:30 tot 15:00 uur), maar ook op zaterdag (openingstijden 8:30 tot 12:00 uur). Het kantoor van VFS Global is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 14, Paramaribo.

De prijzen veranderen niet. Echter vragen ze wel een bijdrage voor de service. De kosten hiervoor zijn Euro 25.-

Maak alstublieft individuele afspraken voor elke aanvrager die met u meereist, dat wil zeggen elke familielid, elke vriend of collega die met u samen reist. Wij accepteren niet meer dan 1 aanvrager in de geplande tijdsleuf. WALK-IN aanvragers worden NIET geaccepteerd.
Advies – ALLEEN de aanvrager wordt in de wachtruimte toegestaan. Breng GEEN personen mee die u vergezellen, aangezien zij zullen worden gevraagd om buiten het Visumaanvraag Centrum of buiten het terrein te wachten. (UITZONDERINGEN – Minderjarigen en aanvragers met speciale behoeften)

[quads id=1]
Wat betekent dit voor u?
Meer informatie over de procedures, openingstijden en kosten vindt u hier

Om online uw visum aan te vragen, klik hier

Bron: nederlandenu
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.