Gasten misdragen zich tijdens de vakantie op onze oorden

…beroving afgelopen maandag, van dertien personen op een privé oord, welk geen toestemming heeft van het commissariaat om operationeel te zijn….

De politie van de verschillende ressorten in Para moet vaker uitrukken naar recreatieoorden om bezoekers aan te spreken of weg te sturen. Er wordt veel alcohol gebruikt op de drukbezochte recreatieoorden in Para.
[quads id=1]
Het is duidelijk zichtbaar hoe vooral mannen in dronkenschap verkeren en de een na de ander vechtpartij aangaan met anderen. Ook op plaatsen waar het verboden is, wordt er ongestoord gezwommen. Bezoekers aan recreatieoorden in Para negeren vaak instructies van life- en security guards. Sommigen zijn zelfs instaat om te vechten met ordehandhavers. Waarschuwingsborden, om niet te zwemmen in de Coropina-, Sabakoekreek en andere kreekjes langs de wegen, worden genegeerd. Bezoekers kiezen ook ervoor om “niet goedgekeurde oorden” te bezoeken, met alle gevolgen van dien, zoals de beroving afgelopen maandag, van dertien personen op een privé oord, welk geen toestemming heeft van het commissariaat om operationeel te zijn.

Waarnemend districtscommissaris van Para, Audrey Hankers, heeft een spoedmeeting gehad met houders van recreatieoorden over de ordehandhaving en veiligheid op de oorden. Vanuit de politie en het Nationaal Leger zullen extra manschappen worden ingezet om controle uit te oefenen op de wegen en de oorden. Er zal ook sprake zijn van verhoogde verkeerscontrole op verschillende strategische plekken binnen en buiten Para. Recreanten die zich bevinden op badplaatsen waar het verboden is te zwemmen, zullen door de bestuursdienst en politie worden ontruimd. Eerder heeft dit zich al voorgedaan bij de badplaats Paratjima te Powakka waar duidelijk staat aangegeven dat men het water niet mag betreden.
[quads id=1]
Recreanten hebben zich toen verzet om de plaats te verlaten, alhoewel hun eigen leven op het spel zat. De veiligheidsdiensten blijven alert en voeren verhoogde controles uit op alle vakantieoorden. Samen met houders van de oorden wordt er steeds aan ordening gewerkt. Er wordt ook op toegezien, dat de huisregels van de oorden nageleefd worden.

Gerelateerde berichten:

Jongemannen betasten vrouw onder water op recreatieoord

Video – Recreatieoord Da Kaboera te Powakka krijgt goedkeuringssticker

 

Bron: De Boodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.