Moeder wil baby niet bij ex laten slapen omdat hij borstvoeding krijgt

borstvoeding Suriname

…De moeder wil dat het half jaar oude jongetje alleen maar moedermelk binnenkrijgt. De vader wil dat hij de baby ook poedermelk kan geven als het kind bij hem thuis overnacht….

Een Amerikaans stel dat net na de geboorte van hun zoontje uit elkaar is gegaan, vecht via de rechter over de voeding van hun kind.
[quads id=1]
De moeder wil dat het half jaar oude jongetje alleen maar moedermelk binnenkrijgt. De vader wil dat hij de baby ook poedermelk kan geven als het kind bij hem thuis overnacht. De rechter heeft de man gelijk gegeven, zo meldt The Washington Post. Bij de rechtbank liet de moeder weten dat ze niet genoeg moedermelk kan kolven voor een hele nacht. Daarom wil ze het jongetje niet bij zijn vader laten slapen.

Voorbeeldfoto borstvoeding

(Voorbeeldfoto)

De strijd tussen de twee ouders sleept zich al maanden voort. De rechter liet begin augustus al weten dat de baby gewoon bij de vader moet kunnen zijn. Later zei de moeder dat een arts verklaart dat het 6 maanden oude kind geen flesvoeding verdraagt. ‘Hij vindt het makkelijker om de baby poedermelk te geven dan dat de baby gezond blijft’, zo staat in de rechtbankpapieren, meldt de krant.
[quads id=1]
De beslissing van de rechter dat het kind toch poedermelk mag krijgen, maakt de advocaat van de vrouw woedend. ,,Ik ben al meer dan twintig jaar advocaat. Ik heb een rechter nog nooit horen zeggen dat je een baby níet de borst moet geven”, aldus Jeanette Rice. In oktober verschijnen de ouders weer in de rechtbank.

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.