Surinaamse ambtenaar Anne I. in China opgesloten voor juwelen diefstal

…Zij heeft sieraden gestolen in een juwelierszaak. De ambtenaar die in China vertoeft voor het volgen van een training zou hebben voorgewend sieraden te willen kopen….

[quads id=1]

Het hoofd van de afdeling Personele Zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Anne I. is in China door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Ze is vorige week ingesloten wegens diefstal. Zij heeft sieraden gestolen in een juwelierszaak. De ambtenaar die in China vertoeft voor het volgen van een training zou hebben voorgewend sieraden te willen kopen. Bij het bekijken van de stukken heeft ze enkele weggemoffeld.
[quads id=1]
In eerste instantie werd ontkend en ging men ervan uit dat Anne I. valselijk werd beschuldigd. Ook de coordinator van de cursus probeerde de politie daarvan te overtuigen. Op videobeelden van beveiligingscamera’s van de zaak die daarna werden bekeken is echter duidelijk te zien hoe de diefstal werd gepleegd. De vrouw viel zo door de mand en de gestolen artikelen werden teruggegeven.

De Surinaamse ambassade in Beijing werd toen ingeschakeld en is nog getracht met de Chinese autoriteiten af te stemmen hoe deze onsmakelijke zaak af te wikkelen. Het overleg verliep naar de Ware Tijd verneemt moeizaam. Volgens een medewerker van Buitenlandse Zaken, omdat in Aziatische landen zoals China winkeldiefstal als een schandelijk en zeer ernstig vergrijp wordt beschouwd.
[quads id=1]
Deze kwestie is voor de regering, naar wordt vernomen, diplomatiek heel pijnlijk, omdat het een cursus betrof die door China is aangeboden aan Paramaribo. De training zou ongeveer een maand duren. Dat het feit gepleegd is door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris legt nog meer zout in de wond. Het incident komt aan de vooravondd van het vertrek van een parlementaire delegatie naar China. De afvaardiging van De Nationale Assemblee gaat op uitnodiging van het Nationaal Congres, het parlement van China.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.