Meer over de in China opgesloten personeelschef Anne I.

…moeten de sancties dienen als “waarschuwing voor een ieder die de kans krijgt om Suriname buiten de grenzen te vertegenwoordigen”. Buza zal door dit voorval een strengere voorselectie hanteren voor trainees….

“De nodige sancties zullen volgen”, staat in een verklaring donderdagmiddag uitgegeven door het Nationaal Informatie Instituut rond de zaak van de in China opgesloten personeelschef Anne I. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken maakt duidelijk dat “in opdracht van de president van Suriname” de zaak niet met de mantel der liefde bedekt zal worden.
[quads id=1]
Anne I., hoofd van de afdeling Personeelszaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken, is in China door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Ze is vorige week ingesloten wegens stelen van sieraden in een juwelierszaak.

Volgens het persbericht van NII moeten de sancties dienen als “waarschuwing voor een ieder die de kans krijgt om Suriname buiten de grenzen te vertegenwoordigen”. Buza zal door dit voorval een strengere voorselectie hanteren voor trainees.
[quads id=1]
Pollack-Beighle heeft intussen een onderhoud gehad met de Chinese ambassadeur. Beweerd wordt dat vanuit China het voorval als een op zichzelf staande gezien wordt dat geen invloed zal hebben op de bilaterale band tussen beide landen. “De Chinese ambassadeur geeft de zekerheid dat de deelname van Suriname aan het Chinees trainingsprogramma zeker voortgang zal vinden.”
Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/08/31/surinaamse-ambtenaar-anne-i-china-opgesloten-juwelen-diefstal/

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.