Mooie herinneringen tijdens de 55ste verjaardagsreceptie van SLM

…overtuigd dat de SLM zal uitgroeien tot de leider in de wereld. SLM-directeur Robbi Lachmising noemde de toekomstplannen van het bedrijf; het piloten korps uitbreiden, de oude vloot vervangen en op de Mid-Atlantische route tweemotorige vliegtuigen inzetten….

De verjaardagsreceptie van de SLM in verband met haar 55-jarig jubileum werd woensdag met leuke anekdotes opgefleurd. Predikant Michael Persaud van de Evangelische Broedergemeente in Suriname heeft de aanwezigen op komische wijze beziggehouden met zijn eerste ervaring in een vliegtuig en de (onterechte) angst die hij daarbij beleefde.

Jack Uden, ex-voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten, die voorzitter Anoepkoemar Bhaggan vertegenwoordigde, roemde de goede samenwerking van de luchtvaartmaatschappij met de reisagenten. Maar tussen de complimentjes door waren er ook serieuze opmerkingen, weliswaar naar de overheid toe.
[quads id=1]
Piloot Anthony del Prado noemt het goed dat de SLM niet gesubsidieerd wordt, maar hij heeft wel de noodzaak van steun vanuit de overheid onderstreept. Wil de SLM zich verder ontwikkelen, dan zal de regering een bijdrage moeten leveren middels het sluiten van meerdere luchtvaartovereenkomsten.

Del Prado heeft minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme, die ook aanwezig was, daartoe opgeroepen. De bewindsman heeft in zijn toespraak de noodzaak daarvan erkend. Welzijn, die onlangs een bezoek heeft gebracht aan Nicaragua, zei dat de president van dat land heeft gevraagd om de mogelijkheid voor rechtstreekse vluchten tussen Suriname en de hoofdstad Managua te bekijken. De minister zei dat de regering in overleg is om te komen tot raamwerk-overeenkomsten, niet alleen op het gebied van de luchtvaart, maar ook bij het toerisme en de handel.
[quads id=1]
Welzijn is ervan overtuigd dat de SLM zal uitgroeien tot de leider in de wereld. SLM-directeur Robbi Lachmising noemde de toekomstplannen van het bedrijf; het pilotenkorps uitbreiden, de oude vloot vervangen en op de Mid-Atlantische route tweemotorige vliegtuigen inzetten. Hij had het ook over de noodzaak om de vliegtuigen zelf te laten checken om zo kosten te besparen.

Het onderhoud gebeurt nu in het buitenland. Na de toespraken volgde er een informeel samenzijn met hapjes en drankjes. De receptie vond plaats op het terrein van het SLM-hoofdkantoor aan de Jagernath Lachmonstraat.
Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/08/09/video-slm-is-55-jaar-en-geeft-gratis-tickets-en-prijzen-weg/

https://www.familienieuws.com/2017/08/02/slm-kantoor-heet-voortaan-atta-m-mungra-gebouw/

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.