Mijn herinneringen aan 20-jarige voetballer Shawn Sotong

Rust zacht lieve

Shawn Sotong

 zoo jong! Ik heb je gisteren nog kunnen zien al was je er niet meer 😭 heb je nog kunnen aanraken, gaf je een hand en in me hoofd gaf je me een hand terug …Ik hoopte dat je gewoon weer ging bewegen, Shawn

Dus ik bleef staren …maar je lag daar maar.. je bent er gewoon niet meer en dit is een groot verlies voor velen. Je was nog zo jong..zo lief en beleefd!.

Veel sterkte aan familie, vrienden en je vriendin!


De hemel is een ster rijker…alleen veel te vroeg.

~Jenely~

Lees hieronder het nieuwsbericht:


[quads id=1]
Een 20-jarige Utrechter heeft gisteravond een hartstilstand gehad tijdens een oefenwedstrijd bij een voetbalclub in Nieuwegein. Hij is vandaag overleden.

Het verdriet bij de voetbalclub, VSV Vreeswijk, is na de dood van Shawn Sotong groot. Alle wedstrijden tot en met zondag zijn afgelast. In de kantine hebbben leden van de club en het bestuur de hele dag gewacht op meer nieuws over de toestand van het slachtoffer. Hij lag tot aan het eind van de middag nog aan de beademing in het ziekenhuis.

AANGESLAGEN
Michel van den Hoven, plaatsvervangend voorzitter van de club, spreekt van een “verschrikkelijke gebeurtenis”. “De sfeer hier is aangeslagen, bedroefd. Het is gisteravond rond negen uur gebeurd en ik was ongeveer een halfuur later bij de club gekomen. Als je dan ziet hoe iedereen erbij staat, ook de mensen die hem hebben gereanimeerd, dan doet dat wel wat met je.”
[quads id=1]

Shawn Sotong voetbalde in het eerste herenteam van de zondagselectie. “Dat team is het vlaggenschip van de club”, aldus Van den Hoven.

GOEDLACHS
Sotong werkte bij een Surinaams afhaalrestaurant in Nieuwegein. “In de periode waarin hij bij ons werkte heeft hij een fijne indruk achtergelaten”, schrijft zijn werkgever op Facebook. “Goedlachs. Serieus als hij was, kon hij altijd een grapje incasseren en stond hij voor ons vaak klaar zonder gemor.”

Op Facebook stromen de condoleances binnen. “Dit komt zo hard aan. Dat zo’n vriendelijk persoon als jij op zo’n jonge leeftijd heen moet gaan. Rust in vrede Shawn Sotong.”

MOGELIJK LONGEMBOLIE
Een eerste diagnose wees volgens VSV Vreeswijk in de richting van een longembolie, die mogelijk het gevolg was van de lange vliegreis die Shawn onlangs heeft gemaakt. “Los van de eventuele oorzaak of oorzaken is Shawn’s hart vanaf die fatale dinsdagavond niet meer op gang gekomen”, meldt de club.

VSV Vreeswijk heeft in de kantine bloemen, een condoleanceregister en een foto van Sotong geplaatst.
Bron: rtvutrecht.nl