18-jarige Xaverio heeft zijn zusje van 14 doodgeschoten (Nederland)

…De tweede man die vrijdag werd aangehouden, is de vader van het meisje. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan de eigenaar te zijn geweest van het vuurwapen waarmee zijn dochter om het leven kwam. ...

Een verhaal waarvan je verwacht dat het in Amerika plaatsvindt, maar niet in een rustige buitenwijk in Almere: Maandag overleed een 14-jarige meisje aan de gevolgen van een schietpartij van afgelopen vrijdag, is hoogstwaarschijnlijk door haar eigen broer om het leven gebracht. De 18-jarige jongen wordt verdacht van doodslag.
[quads id=1]
Het 14-jarige meisje dat is overleden na een schietpartij in Almere zou per ongeluk door haar 18-jarige broer zijn neergeschoten. Het is een bizarre zaak – ook voor de familie, die nog niet wil reageren. „We zitten midden in een rouwproces.”

Het meisje werd afgelopen vrijdag neergeschoten en overleed drie dagen later. Een van de mannen die vrijdag werd aangehouden, blijkt haar 18-jarige broer te zijn. Hij wordt verdacht van doodslag. De jongeman zou verklaard hebben dat hij niet wist dat er kogels in het wapen zaten.

Vader

De tweede man die vrijdag werd aangehouden, is de vader van het meisje. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan de eigenaar te zijn geweest van het vuurwapen waarmee zijn dochter om het leven kwam. Hij had geen vergunning voor een wapen. De voorlopige hechtenis van de man is maandag geschorst, maar hij blijft verdachte in de zaak.
[quads id=1]
Volgens de advocaat van de vader is de familie kapot van het gebeuren. “Het is niet te beschrijven waar ze nu doorheen gaan”, vertelt Gerard Roethof.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.