Bekendmaking – Nederlandse Ambassade doet geen visumaanvragen meer!

visum vakantie Paramaribo

…Het gaat specifiek om aanvragen voor Schengenvisa kort verblijf voor Nederland en overige Schengenlanden, behalve Frankrijk….

Het in behandeling nemen van visumaanvragen voor Nederland wordt vanaf 14 september uitbesteed aan VFS Global. Dit maakt de Nederlandse ambassade bekend in een persbericht. De samenwerking, die tot stand is gekomen via een aanbesteding, beoogt een efficiënte en klantgerichte dienstverlening. Het gaat specifiek om aanvragen voor Schengenvisa kort verblijf voor Nederland en overige Schengenlanden, behalve Frankrijk.
[quads id=1]
Het aantal aanvragen voor Schengenvisa is wereldwijd in de afgelopen jaren hard gestegen. Daarom heeft Nederland – evenals de meeste andere Schengen-lidstaten – een aantal jaren geleden ervoor gekozen om de inname van visumaanvragen uit te besteden aan gespecialiseerde externe dienstverleners. Nederland maakt al op tachtig locaties in dertig landen gebruik van deze methode.

In maart heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken besloten ook in Suriname hiervan gebruik te maken. Het kantoor van VFS Global is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 14. Visumaanvragers kunnen er – uitsluitend op afspraak – van maandag tot en met zaterdag terecht. Deze afspraak dient men van vooraf via de VFS Global-website te maken.
[quads id=1]
VFS Global controleert vervolgens het dossier op volledigheid en neemt de visumleges en servicekosten in ontvangst. Daarna worden de aanvragen binnen vijftien dagen verder afgehandeld bij de beslissingsbevoegde instantie te Den Haag, onderdeel van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Visumaanvragers kunnen hun reisdocument en het besluit op de visumaanvraag weer ophalen bij het kantoor van VFS Global.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.