Video – Meisje van 10 jaar in India bevallen van een gezonde baby

… In India is abortus na 20 weken zwangerschap niet meer toegestaan. De rechtbank vond de abortus in dit late stadium te gevaarlijk voor het meisje….

Een 10-jarig Indiaas meisje dat zwanger geworden was nadat ze maandenlang door een oom misbruikt was, heeft haar baby op de wereld gezet.
[quads id=1]
De moeder is in goede gezondheid, de baby heeft intensieve verzorging nodig maar zou het halen. Het Indiase Hooggerechtshof had abortus geweigerd.

“Steen in je buik”
Het meisje zelf wist niet dat ze zwanger was. De zwangerschap werd pas na 30 weken ontdekt, toen het meisje wegens buikpijn onderzocht werd in een ziekenhuis in de stad Chandigarh in het noordwesten van het land. De vader en moeder van het meisje hebben haar verteld dat ze geopereerd zou worden om een steen uit haar buik te verwijderen.

Het meisje heeft volgens de artsen de bevalling met een keizersnede goed doorstaan. Ze herstelt voorspoedig en mag waarschijnlijk begin volgende week naar huis. De ouders weigeren de voogdij van het kind op zich te nemen. Op veel plaatsen in India is met woede en afschuw gereageerd op het besluit van de rechtbank en op intiem geweld tegen kinderen. In India is abortus na 20 weken zwangerschap niet meer toegestaan. De rechtbank vond de abortus in dit late stadium te gevaarlijk voor het meisje.
[quads id=1]
De Indiase wet verbiedt abortus, tenzij het leven van de moeder in gevaar is. Advocaten bepleitten de zaak van het meisje voor het Hooggerechtshof, maar dat weigerde een uitzondering toe te staan. De oom van het meisje is opgepakt.

Bron: HNnieuws
Bekijk hier de video erover:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.