Video – Jongeren intimideren en schelden hardwerkende Surinaamse uit

Gilly Nederland

…Eerder ging er al een baksteen door haar ruit en trof ze een Surinaamse vlag besmeurd met poep voor de deur aan. Door alle emoties en ellende bleef zaterdag de deur van ’t Perronnetje dicht….

Na jaren van overlast en intimidatie van een grote groep jongeren voor haar deur zijn bij Gilly Emanuels (37), eigenaar van ijssalon en Surinaams eethuis ’t Perronnetje aan de Kleine Drift in Hilversum de stoppen doorgeslagen.
[quads id=1]
Nadat ze bekogeld werd met een mandarijn is ze de jongens met een bezem te lijf gegaan. Ook andere ondernemers en bewoners van de straat zijn de raddraaiers zat. Eerder ging er al een baksteen door haar ruit en trof ze een Surinaamse vlag besmeurd met poep voor de deur aan. Door alle emoties en ellende bleef zaterdag de deur van ’t Perronnetje dicht. ,,Ik kon alleen nog maar huilen. Ben kapot.”

(Bij de schermutseling na het mandarijn-incident werd het shirt van Gilly Emanuels kapot getrokken.)

Afgelopen donderdag gaat het helemaal mis bij de zaak in Hilversum Oost. ,,Ik stap met mijn zoontje van 3 aan de hand naar binnen en voel plotseling iets keihard in mijn nek knallen. Een mandarijn. ‘Wat maak je me nou?’, roep ik naar de jongens op het bankje. Dan krijg ik me toch een bak racistische opmerkingen naar mijn hoofd. ’K..zwarte’, ’aap’. Echt verschrikkelijk. Ik ga helemaal over de rooie, grijp een bezem en stuif op ze af. Ze blijven schelden en in het geduw en getrek sla ik ze met de steel”, vertelt Emanuels geëmotioneerd. Na de schermutseling bloeden haar handen en is haar T-shirt gescheurd. ,,Ze moeten iets scherps hebben gehad.”
[quads id=1]
Als de door een buurtbewoner gealarmeerde politie arriveert zijn de partijen al uit elkaar. Er zijn geen arrestaties verricht zegt de politie. Wel hebben de jongens aangifte gedaan tegen Emanuels. De onderneemster stapt maandag naar de politie om aangifte te doen tegen de jongeren. ,,Donderdag was ik zo overstuur dat ik de politie niet te woord kon staan, dat heeft mijn man gedaan.”

,,De hele buurt heeft last van het getreiter en de intimidatie. Ook bij de Thaise massagesalon ging al een steen door de ruit”, vertelt een bewoonster van de Kleine Drift. Emanuels: ,,Een oudere dame uit de straat krijgt de ergste seksistische opmerkingen naar haar hoofd. Ik hou nu mijn mond niet meer. Dit móet nu echt stoppen. Politie en gemeente weten heel goed wat hier speelt.”

,,Verschrikkelijk wat je overkomen is. Wat een tuig.” De vaste klant die zondagmiddag een bak roti komt halen bij ’t Perronnetje, steekt Gilly Emanuels een hart onder de riem. Ze heeft op de facebookpagina van de ijssalon annex Surinaamse eethuis aan de Kleine Drift in Hilversum gelezen hoe het jarenlange treitergedrag van hangjongeren donderdag tot een explosie kwam. Emanuels ging ze te lijf met een bezemsteel nadat ze bekogeld werd met een mandarijn en heeft nu een aangifte aan haar broek hangen.
Emotioneel maar strijdvaardig staat de Hilversumse onderneemster zondag achter de toonbank. Zaterdag trok ze het even niet meer en hield ze de deur op slot. ,,Ik laat me echt niet intimideren en wegpesten. Ik ben ondernemer, het mooiste vak dat er is. Ik wil mensen met mijn lekkere eten samenbrengen.”
Witheet
Lees hier wat ze op Facebook schreef:

[quads id=1]
Drie jaar geleden opende Emanuels haar eettent aan de Kleine Drift bij de Minckelersstraat. De laatste twee jaar is het steeds mis voor de deur. ,,Een groep van zo’n 20 tot 25 jongeren haalt rotzooi uit. Wietzakjes op de grond, troep, brandende peuken door mijn brievenbus. Boven de zaak wonen mensen, je moet er niet aan denken dat er brand uitbreekt. Ik heb ze een aantal keren vriendelijk gevraagd in te binden. Prima dat je hier zit maar hou het netjes. Het ging van kwaad tot erger. Ze vernielden mijn witte banken buiten, parasolvoeten rolden over straat. En begin juni een steen door mijn ruit. De hele zaak lag vol glas. Ik heb de politie al verschillende keren gebeld. Ze weten precies wat er speelt en wie het zijn.”

Ook een 61-jarige bewoonster in de straat (,,nee ik wil mijn naam niet in de krant”) is witheet. ,,Dit moest een keer gebeuren. Bij de massagesalon en de snackbar zijn ook keien door de ruit gegaan. In april al zijn we met een aantal bewoners en de buurtvereniging op gesprek geweest bij de gemeente over de problemen. Ze zeggen dat ze er bovenop zitten, maar we horen niks. Nu schrijft de gemeente in een mail aan ons dat de politie bezig is met strafrechtelijk onderzoek en dat ze begin deze week de situatie gaan bespreken. Mijn woongenot is weg.”
De politie kon zondag nog niet reageren op de zaak.

Bekijk hieronder de video: Waarschuwing, het filmpje bevat ernstige krachttermen. Houden jullie daar rekening mee!! Wij adviseren u om het geluid uit te doen.

Bron: gooieneemlander.nl

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.