26-jarige werknemer overleden na ontploffing in goudmijn

goud Suriname

…Bij vermoedelijk het aansteken van een sigaret moet er ontploffing zijn ontstaan. Hij liep daarbij schroei verwondingen op aan zijn armen en borst. …

De politie van Brokopondo kreeg op woensdag 23 augustus de melding dat het levenloos lichaam van een Braziliaan uit een goudmijn in het Grankreek gebied is gehaald.
[quads id=1]
Bij aankomst van de politie van Brokopondo is komen vast te staan dat de ongeveer 26-jarige Francisco De Sa Fereiraalias “Cabesao” in een ± 30 meter diepe goudmijnschacht bezig was met werkzaamheden. Daar bevinden zich gasflessen met zuurstof. Bij vermoedelijk het aansteken van een sigaret moet er ontploffing zijn ontstaan. Hij liep daarbij schroei verwondingen op aan zijn armen en borst. Drie arbeiders die op een afstand van 8 meter verwijderd waren, hoorden de knal en snelden toe.
[quads id=1]
Zijn levenloos lichaam is toen naar boven gebracht. Met de boot is het ontzielde lichaam op donderdag 24 augustus overgebracht naar Brokopondo. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk voor obductie afgevoerd naar het Mortuarium te Paramaribo.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.