Wegen in Nickerie zo slecht dat mensen er niet kunnen rijden.

...Meer dan 30 zandwegen zijn onbegaanbaar, waaronder Washabolaan, Skrifimang Kotilaan, Vaarzenlaan, Herfordweg, Timmerinlaan, Kapurilaan, Flamingoweg en Molenweg. De bewoners zijn genoodzaakt om zelfs te lopen of te fietsen, want op zulke wegen kunnen auto’s niet rijden. …

Het VHP-assembleelid Jitendra Kalloe heeft meerdere malen aangekaart dat de infrastructuur in het district Nickerie zich in een zeer deplorabele staat bevindt. Echter is er vanuit de autoriteiten tot op heden geen werk van gemaakt om de slechte wegen duurzaam te herstellen.
[quads id=1]
“Het ziet er allemaal heel verschrikkelijk uit! Meer dan 30 zandwegen zijn onbegaanbaar, waaronder Washabolaan, Skrifimang Kotilaan, Vaarzenlaan, Herfordweg, Timmerinlaan, Kapurilaan, Flamingoweg en Molenweg. De bewoners zijn genoodzaakt om zelfs te lopen of te fietsen, want op zulke wegen kunnen auto’s niet rijden. Recentelijk was Wageningen ook onder water. Na die ontwatering hebben we zoveel gepleit om de straten meteen aan te pakken, maar minister Miranda treedt simpelweg niet op”, beklemtoont Kalloe tegenover Dagblad Suriname. +

Onlangs heeft de president een bezoek gebracht aan dit district ten aanzien van het elektriciteitsprobleem van de bewoners van Post-Utrecht. “Ziet de president niet in wat voor toestanden de mensen moeten leven? Als dit zo door blijft gaan, zal de verpaupering zeker plaatsvinden!” De volksvertegenwoordiger merkt op dat de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname NV (NOB) speciale kredietfaciliteiten aanbiedt aan studenten.
[quads id=1]
Nickerie staat overigens niet bekend als een gebied met voldoende studiemogelijkheden, waardoor de studenten ook niet veel keus hebben dan buiten hun woongebied opleidingen te volgen. “Hoe moeten de studenten beginnen als de wegen en bruggen kapot zijn? Dit is een trieste zaak!” Kalloe vindt dat de jongeren van Nickerie veel doorzettingsvermogen bezitten en daardoor eveneens goede studieresultaten hebben behaald op de basisscholen en het Natuur Technisch Instituut (Natin).

“Desondanks schenkt men geen aandacht aan onze jongeren in Nickerie!” Velen veronderstellen dat het droge seizoen wat verbetering zal brengen. Dit is echter geen logische beredenering. “De straten zijn ook tijdens de droge periode ontsierd met allerlei diepe kuilen met water. Dit is bovendien al maanden zo!” Naar zeggen van Kalloe vormen goede infrastructurele faciliteiten het fundament voor ontwikkeling en daardoor is een dringende aanpak meer dan ooit wenselijk.
KSR
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.