Video – President Desi Bouterse gaat naar Cuba

Bouterse Suriname

President Desi Bouterse gaat voor zijn jaarlijkse medische check-up naar Cuba. Hij heeft ruim twee jaar deze algehele controle niet gedaan, terwijl hij daar in het systeem zit. Hij zal ook een weekje vakantie koppelen hieraan. Dit heeft president Desi Bouterse vandaag meegedeeld tijdens een regeringsvergadering.
[quads id=1]
Zoals gebruikelijk zal vicepresident Ashwin Adhin waarnemen in deze periode. Bouterse zei in een statement aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat hij deze mededeling moest doen om geruchten te voorkomen. “Ik kon moeilijk in mijn zwembroek daar verschijnen. Dan hoor ik dat ik een nier heb van Abrahams, de meest wilde verhalen, maar wij zijn kampioen in het vertellen van verhalen…”. De familie van de president gaat ook mee naar Cuba en zijn behandelende artsen. De datum van vertrek is niet bekendgemaakt. Het is ook niet duidelijk hoe lang de president wegblijft.
[quads id=1]
In de regeringsvergadering is ook het werk besproken met de ministers en de vicepresident. De ministers moeten hun deel voor de jaarrede rond 1 september inleveren. Zij moeten het jaarplan van 2018 ook voorbereiden op basis van het vijfjarenplan van de regering.

Een aantal besluiten dat genomen is door regeringsvergadering is nog niet uitgevoerd. De regering wil samen met De Nationale Assemblee toch kijken naar de uitvoering omdat er politieke complicaties zich kunnen voordoen bij inkomstenverhogende maatregelen. De president merkt op dat voorkomen moet worden dat de minstbedeelden getroffen worden daardoor. Zaterdag is er een gesprek hierover tussen de regering en de coalitie om al deze zaken te bespreken.

Bekijk hieronder de video waarin hij zijn verklaring aflegt:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.