Video – 9-jarig meisje in Rotterdam aangevallen door agressieve pitbull

pitbull Suriname

Een pitbull heeft een 9-jarig meisje in Rotterdam woensdagavond in haar arm gebeten. Buurtbewoners grepen in en sloegen de hond met straatstenen. ,,Die arm van dat meisje lag helemaal open. Alle vlees was er af. Je zag gewoon een gat in haar bovenarm”, aldus de 16-jarige buurjongen van het meisje tegen RTV Rijnmond.
[quads id=1]
„Samen met andere buren hebben we de hond met straatstenen op zijn kop geslagen tot hij bewusteloos was”, aldus de jongen die in actie kwam toen hij het meisje heel hard om hulp hoorde roepen.

De buurjongen zegt dat er vaak aangifte is gedaan tegen het baasje van de pitbull en dat de hond al eens eerder in beslag is genomen. „Dit hadden we kunnen zien aankomen”, zegt een van de buurtbewoners.
[quads id=1]
Het slachtoffertje werd zodanig te grazen genomen, dat een traumahelikopter ter plaatse moest komen. Het kind is naar het ziekenhuis vervoerd; het gaat naar omstandigheden redelijk met haar.

De man die de pitbull uitliet is aangehouden. De 69-jarige Rotterdammer wordt verdacht van zware verwonding door schuld. De hond is in beslag genomen en op een opvangadres ondergebracht.

De Rotterdam werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hij onwel en hij moest vervolgens naar het ziekenhuis. Zijn toestand is onbekend. Hij blijft verdachte.


Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.