Gonggrijpbos wordt een modern en educatief recreatie park

…Het Gonggrijpbos, de Gonggrijptop ten noorden van de Emmaketen en de Gonggrijpstraat in Paramaribo zijn naar Gonggrijp vernoemd. Hij overleed op 3 oktober 1974 in Nederland….

Wie regelmatig langs de hoek van de Meurs- en Kennedyweg rijdt, zal getuige zijn van de metamorfose die het bekende natuurlandschapspark Gonggrijpbos ondergaat. Het wordt de komende twee jaar volledig omgetoverd tot een modern educatief park voor meerdere doeleinden.
[quads id=1]
Waarnemend districtscommissaris Audrey Hankers zegt dat als het eenmaal klaar is het zal bestaan uit onder meer een speeltuin, kunstwerk/beeldhouwerij, fonteinen, recreatie hutten, zalen voor educatieve doeleinden en er zullen goede looppaden zijn. Deze week is begonnen met het omrasteren van het terrein. Enkele weken geleden zijn de trenzen eromheen opgehaald, waardoor de ontwatering is verbeterd. De decennia oude loksibomen worden gecontroleerd door werknemers van ’s Lands Bosbeheer en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. Dit is vooral nodig om te weten hoe stabiel de bomen zijn.

Vorige maand viel er één om en kwam op een elektriciteitskabels terecht, wat leidde tot stroomuitval vanaf de Meursweg tot aan Zanderij. Hankers zegt dat onder meer wordt nagegaan welke bomen verwijderd moeten worden. “Wij proberen ze wel zoveel mogelijkte behouden.” Het bos is een trekpleister voor dagjestoeristen en andere belangstellenden. In het verleden werden daar al veel activiteiten ontplooid, maar dat is door de jaren heen gaan verwateren.
[quads id=1]

Het ongeveer twee hectare grote gebied is tussen 1910 en 1923 aangelegd door Justus Wilhelm Gonggrijp voor natuurwetenschappelijke onderzoeken. In 1965 is het voor botanische en houtteeltkundige onderzoeken toegewezen aan de Dienst ’s Lands Bosbeheer. Het Gonggrijpbos, de Gonggrijptop ten noorden van de Emmaketen en de Gonggrijpstraat in Paramaribo zijn naar Gonggrijp vernoemd. Hij overleed op 3 oktober 1974 in Nederland.
**
Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.