Alleen KLM piloten durfden te landen op Hong Kong tijdens storm

Als enigen durfden ze het gisteren aan: de piloten van vlucht KL887 van Schiphol naar Hong Kong trotseerden de tropische storm Hato en zetten hun Boeing 747-400 veilig aan de grond. Het is volgens de Chinese krant South China Morning Post de zwaarste storm die deze luchthaven sinds de opening 20 jaar geleden heeft moeten verduren.
[quads id=1]
Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet: KLM-piloten zijn wel wat gewend. In Nederland komen regelmatig zuidwesterstormen voor waarbij windstoten van soms 100 kilometer per uur voorkomen. Het is dan ook geen uitzondering dat er vlak voor de landing wordt gekozen voor een doorstart of het uitwijken naar een andere luchthaven.

Ondanks windstoten van 113 kilometer per uur in de nabijheid van Hong Kong International Airport, zijn de piloten van vlucht KL887 niet uitgeweken naar een andere luchthaven. Een woordvoerder van KLM laat NH Nieuws weten dat de Boeing 747-400 voor de windpiek in Hong Kong is geland.
[quads id=1]
“Voor KLM is veiligheid prioriteit”, aldus de zegsvrouw. “De KL887 is zonder problemen in Hong Kong aangekomen. Er is van tevoren een inschatting gemaakt of de landing in Hong Kong mogelijk zou zijn en er was voor anderhalf uur extra brandstof meegenomen, mocht het toestel moeten uitwijken. Maar dat bleek niet nodig te zijn omdat de tropische storm de luchthaven nog niet had bereikt.”

De vlucht landde volgens schema rond 10.30 uur lokale tijd (04.30 uur Nederlandse tijd) in Hong Kong. De terugvlucht is door de storm wel aanzienlijk vertraagd. De KL888 van Hong Kong naar Amsterdam is momenteel met een kleine dertien uur vertraagd.

Een groot deel van de vluchten van en naar Hong Kong zijn geannuleerd door de tropische storm Hato.

Wil je zien hoe de storm regeert in Hong Kong? Bekijk dan onderstaande video:

Bron: HN Nieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.