Video – Mogelijk terroristische bedreiging in Rotterdam

Poppodium Rotterdam ontruimd, mogelijk terroristische dreiging. Een concert in de Maassilo in Rotterdam is woensdagavond op last van de politie geannuleerd. Volgens de Maassilo zou het om een terroristische dreiging gaan. Organisator Rotown laat op Twitter weten dat het concert is geannuleerd en dat het poppodium wordt ontruimd. De band Allah-Las uit Californië zou een optreden geven in het pand.
[quads id=1]
Het gebouw is ruim voor aanvang van het concert ontruimd. De deuren zouden om 19.30 uur opengaan en het concert zou een uur later beginnen. In het voorprogramma stond de Turks-Nederlandse band Altin Gün. Agenten in kogelwerende vesten hebben de omgeving afgezet.

De burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb houdt om 22.00 uur een persconferentie.

Volgens de NOS en RTV-Rijnmond is woensdagmiddag al een melding over een eventuele dreiging binnengekomen. De informatie was “van voldoende waarde om tot deze stap te komen”, zegt een politiewoordvoerder tegenover de NOS. “Omwille van de veiligheid nemen we natuurlijk geen enkele risico.” Wat de oorspronkelijke melding precies inhield en hoe de politie de informatie heeft gekregen wil de politie niet zeggen.
[quads id=1]
Een anti-terreureenheid van de Dienst Speciale Interventies (DSI) is aanwezig bij de Maassilo. De band is onder speciale politiebegeleiding van de Maassilo naar een veilige geheime locatie gebracht, zo meldt RTV-Rijnmond. .

NCTV
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had woensdagavond geen verdere informatie. De dienst verwees naar de Rotterdamse politie, maar ook de politie is niet bereikbaar.

De Maassilo is een voormalige graansilo die is omgebouwd tot evenementenlocatie. Het gebouw staat in Rotterdam-Zuid aan de Maashaven.
Bekijk hier de video:

Bron: NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.