23-jarige Larissa K. ook slachtoffer van politieman Kenneth R.

politie Suriname

De 23-jarige Larissa K. die vorige week vrijdag op verdenking van medeplichtigheid aan oplichting en verduistering was ingesloten door de politie, is gisteren door de rechter- commissaris (rc) in vrijheid gesteld. De vrouw was aangehouden in de zaak waarbij de politieman Kenneth R. verschillende voertuigen had gehuurd en die verduisterde. Daarnaast gaf hij zich uit als meubelmaker waarbij hij grote sommen geld ontving van klanten maar de meubels niet leverde. De politieman verkleedde zich ook als vrouw om onherkenbaar te blijven.
[quads id=1]
De advocaat van de vrouw, Maureen Nibte, geeft aan dat haar cliënte geruime tijd terug een liefdesrelatie had met Kenneth R. De politie vermoedde daarom dat zij kennelijk meer moest afweten van de misdrijven. De advocaat geeft aan dat haar cliënte reeds geruime tijd geleden de relatie met R. had stopgezet, omdat ook zij slachtoffer was geworden van zijn oplichtingspraktijken. Zo had R. met de IDkaart van Larissa K. voor SRD 15.000 aan boodschappen gehaald bij een zaak aan de Grote Combéweg. Deze schuld werd naderhand betaald door de moeder van Kenneth R.

De rc heeft de inverzekeringstelling van Larissa K. onrechtmatig geacht omdat uit onderzoek is gebleken dat de vrouw niet op de hoogte was van de duistere praktijken van R. De vrouw werd dan ook gelijk in vrijheid gesteld. Ook de verdachte Eurvil A. tegen wie de procureur-generaal een opsporing had doen uitgaan in deze zaak, is eerder deze week door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Eurvil A. was 16 augustus aangehouden.
[quads id=1]
Naar verluidt is tegen hem onvoldoende bewijs van betrokkenheid bij de verduistering van één van de voertuigen gevonden. Zijn naam was genoemd in de zaak waarbij R. een Toyota Vigo heeft verduisterd. De twee mannen zouden naar wordt vernomen het voertuig hebben verstopt op een kostgrondje in Para. Het voertuig bleek naderhand spoorloos te zijn verdwenen en niemand weet wie de auto van het kostgrondje heeft weggehaald. Hoofdverdachte Kenneth R. blijft aangehouden

Gerelateerde berichten:

Update Opsporing – Kenneth Leendert Riedewald is aangehouden

Opsporing – 25-jarige Kenneth Leendert Riedewald.

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.