Zonsverduistering straks in Suriname te zien

Vanmiddag zal er een gedeeltelijke zonsverduistering te zien zijn in Suriname. In diverse deelstaten van de Verenigde Staten van Amerika zal de zon totaal verduisterd zijn. De zonsverduistering begint in Suriname om 15:53 uur. Rond 17:01 uur is de verduistering maximaal. In Suriname zal ruim een derde deel van de zon verduisterd zijn. De zonsverduistering in de VS is al merkbaar.
[quads id=1]
Een zonsverduistering vindt plaats wanneer de positie van de maan (bij Nieuwe Maan) geheel of gedeeltelijk de zoneschijf blokkeert en het zonlicht de aarde niet kan bereiken. Een deel van de aarde komt dan in een donkere schaduw te staan. De verduistering duurt ongeveer twee uren. In de VS begint het al donker te worden. Mensen zijn daar compleet in de ban van de zonsverduistering.
[quads id=1]
Het kijken met het blote oog naar de zon is gevaarlijk. Gebruik dikke donkere getinte kapotte fles om de corona van de zon waar te nemen. Zonder de juiste donker getinte oogbescherming de zonsverduistering waarnemen kan blindheid of ernstig oogletsel veroorzaken.
Eerdere berichten:

Video – Hoe kan ik veilig naar de zonsverduistering kijken

Video – Morgen zonsverduistering

 

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.