Video – 7 tekenen die aangeven dat je in een gewelddadige relatie zit

…Als je partner jouw wensen en verlangens in bed negeert, heb je te maken met een gewelddadige relatie. Uiteindelijk kan dit gedrag een gevaar zijn voor je leven. Als je twijfels hebt, praat dan met je vrienden of familie om de situatie duidelijk te kunnen zien….

Leer om de onderstaande 7 vroege tekenen van een gewelddadige relatie te herkennen. Dit kan je helpen te voorkomen dat verbale of lichamelijke mishandeling escaleert tot een ernstigere situatie.

[quads id=1]
1. De relatie gaat erg snel. Vastklampen
Als je het gevoel hebt dat dingen erg snel gaan en je partner heeft het al over samenwonen, vastigheid en zelfs trouwen, moet je voorzichtig zijn.

Het is natuurlijk fijn om het gevoel te hebben dat je samen bent met een persoon die niet bang is voor een vaste relatie en de rest van zijn of haar leven met jij wil delen, maar soms is het het beste om je instinct te vertrouwen. Als je het gevoel hebt dat de dingen sneller gaan dan normaal, moet je nog eens goed nadenken.

Gewelddadige relaties beginnen vaak met een sprookjesachtige liefde, maar zo eindigen ze niet.

2. Je partner is geobsedeerd door jou
Wie wil niet het gevoel hebben om geliefd te zijn? Gewelddadige relaties gaan echter nog een stapje verder en omvatten vaak een persoon die ongelooflijk gul is. Hij/zij geeft je cadeaus en veel liefde om je voor zich te winnen. Deze mensen vinden zichzelf de perfecte persoon voor jou.

Wees voorzichtig, want dit kan alleen een strategie zijn. Als je in de val zit, is het makkelijker om ze te vergeven. Je zal je verplicht voelen om op een relativerende manier naar dingen te kijken en het is moeilijk om ze niet nog een kans te geven.
[quads id=1]
3. Ze doen beloftes over jullie toekomst samen
Iedereen denkt graag na over een toekomst samen met een partner. Wees echter voorzichtig, als je partner je tijdens de vroege fase van de relatie gouden bergen belooft.

Een gewelddadige persoon zegt vaak dat het je aan niets zal ontbreken, dat hij/zij altijd voor je zal zorgen. Deze beloften zijn niet altijd reflecties van zijn/haar ware dromen en wensen. Een van de vroege tekenen van een gewelddadige relatie is controle, en hoewel al deze beloften vaak over jou gaan, zijn ze compleet afhankelijk van je partner.

4. Ze willen je alleen voor zichzelf. Ruzie
Het is vleiend om je geliefd te voelen en te weten dat je partner je nodig heeft. Als je hierdoor geen tijd meer hebt voor je vrienden en familie, zou het echter een subtiel en klassiek waarschuwingsteken kunnen zijn voor mishandeling.

Daders isoleren hun slachtoffers vaak. Hierdoor hebben ze meer controle. Jaloezie kan makkelijk worden verbloemd als affectie of verlangen. Het is belangrijk dat je jezelf blijft en niet van je vrienden en familie vervreemdt omdat je partner dit wil.

5. Je partner corrigeert je continu
Het is normaal voor een gewelddadig persoon om alles te willen controleren. Ze kunnen je wijzen op bepaald gedrag dat ze niet leuk vinden, omdat ze het ongeschikt vinden.

Het is mogelijk dat ze je gedrag willen veranderen om het naar hun wensen te vormen. Deze correcties zijn in het begin heel onopvallend, maar uiteindelijk zullen ze steeds meer controle gaan uitoefenen over wat je doet. Je moet alert blijven.
[quads id=1]
6. Je voelt je niet prettig tijdens de omgang
Het moet fijn, prettig en leuk zijn. Het is niet oké om je ongemakkelijk te voelen als je de liefde bedrijft met je partner. Als je het gevoel hebt dat je partner te ruw met je is, kan dit al een vorm van mishandeling zijn.

Het is één ding om een speelse intieme relatie te hebben, maar het is iets heel anders om als genotsobject behandeld te worden. Als je partner jouw wensen en verlangens in bed negeert, heb je te maken met een gewelddadige relatie. Uiteindelijk kan dit gedrag een gevaar zijn voor je leven. Als je twijfels hebt, praat dan met je vrienden of familie om de situatie duidelijk te kunnen zien.

7. Je bent bang voor je partner
Dit is een veel voorkomend teken van een gewelddadige relatie. Als je niets kunt doen zonder je eerst af te vragen hoe je partner zal reageren, moet je je ogen openen.

Het is belangrijk om eraan te denken dat mishandeling niet alleen lichamelijk is. Je partner mishandelt je misschien niet met klappen en blauwe plekken, maar met woorden die je kwetsen en je minderwaardig laten voelen.

Zelfs subtiele hoon die je geestelijk aanvalt, is een probleem. Als je het gevoel hebt dat je partner je mishandelt, is het tijd om professionele hulp te krijgen.

Als 1 of meerdere tekenen je bekend voorkomen dan is het tijd om na te denken over je relatie.
Bekijk hieronder een video van een dame die vertelt over haar vijandelijke relatie:

Bron: Gezonderleven.com

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.