Video – Ricky Sewpersad ‘plant’ de Surinaamse vlag naast 4de wereldwonder

Op maandag avond 13 augustus 2017 vertrok ik richting Italië. Met trots kan ik meedelen dat ik het 4de nieuwe wereldwonder heb kunnen aandoen met de Surinaamse vlag, zegt Ricky Sewpersad. In januari bezocht ik de Chinese muur, Maart Chichen Itza (Mexico) en in Mei , Taj Mahal (India). Vandaag bezocht ik het Colosseum in Rome. Als alles volgens plan verloopt zal ik binnen 6 maanden de 3 nog resterende wereldwonderen aandoen. Daarvoor moet ik naar Brazilië, Peru en Jordanië reizen.
[quads id=1]
Het Colosseum in Rome, ook wel het Flavisch Amfitheater genoemd, is het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Het amfitheater werd juli 2007 tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen. Het Colosseum heeft een oppervlakte van 188 bij 156 meter en een omtrek van 527 meter. Het amfitheater is ongeveer 49 meter hoog. De buitenmuren hebben drie rijen van tachtig bogen die gescheiden worden door halfzuilen. Het theater is gebouwd met beton, tuf- en baksteen, Voor de façade en zuilen is echter travertijn (soort kalksteen) gebruikt. Het Colosseum kon meer dan 70.000 toeschouwers herbergen. Het werd gebouwd door slaven in opdracht van keizer Vespanianus. Er werd acht jaar aan gewerkt, van 72 tot 80 n. Chr. Oorspronkelijk heette dit gebouw anfiteatro Flavio, maar dat werd in de 11e eeuw veranderd in il Colosseo, naar een gigantisch bronzen beeld dat naast het theater stond. Aan de achterkant van het gebouw staan paaltjes, een soort Amsterdammertjes. Daaraan werd een tentdoek bevestigd.

Tijdens voorstellingen werd er vaak een enorm zeildoek gespannen over het Colosseum om het publiek te beschermen tegen de felle zon. De arenavloer was van hout, bedekt met een laag zand. Die vloer ligt voor het grootste deel open, zodat u goed kunt zien wat er zich daaronder bevond: kleedkamers, opslagruimtes, kooien voor de dieren en cellen. Er staat vaak een enorme rij voor de ingang van het Colosseum. Je kunt die vermijden door een rondleiding te boeken of door een gecombineerde dagpas te kopen voor de Palatiniheuvel (met oude Romeinse villa’s) en het Colosseum. Deze kaartjes zijn te koop bij de Palatiniheuvel, naast het Forum Romanum.

Volg mij voor meer info via mijn speciale facebook pagina: “Never Stop Exploring.” (@neverstopexploringricky).
[quads id=1]
Wil je weten wat de 7 wereldwonderen zijn? Kijk dan naar onderstaande video. Welke zou jij graag willen bezoeken?

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.