Video – Morgen zonsverduistering

Tijdens een zonsverduistering staat de maan tussen de zon en de aarde, waardoor het licht van de zon wordt tegengehouden. Zonsverduisteringen komen gemiddeld één keer per driehonderd jaar op dezelfde plaats voor.

Wie maandag in Noord-Amerika is kan getuige zijn van een totale zonsverduistering. Wereldwijd zijn mensen speciaal naar de VS gereisd om het verschijnsel te kunnen aanschouwen. Ook vanuit Nederland reizen veel mensen af naar Amerika. De fanatieke eclipsjagers zagen de zon al eerder tijdelijk verdwijnen in onder meer Rusland, Egypte, Kenia, Australië en Indonesië. „Zo kun je de zonsverduistering mooi combineren met een rondreis door die landen”, zegt de woordvoerster.
[quads id=1]
Wie er niet bij is, hoeft niets te missen. Ruimtevaartorganisatie NASA zendt de zonsverduistering live uit. Vanaf 13.00 uur Surinaamse tijd zijn de beelden te zien via de NASA-app (iOS en Android), de speciale Facebookpagina van de organisatie en op YouTube. Verder geeft de Nederlandse site scientias.nl de beelden ook door.
[quads id=1]
Deel deze interessante informatie met je vrienden.

Bekijk hieronder alvast de informatievideo:

Ook in Suriname is de zonsverduistering te zien. Bekijk hieronder het schema:


Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.