Video – Joan Wielzen. De eerste vrouw die Coronie gaat vertegenwoordigen!

“Een trotse Coroniaanse, geboren en getogen en klaar om mijn district in het parlement te vertegenwoordigen.” Met die woorden kondigt Joan Wielzen haar intrede in De Nationale Assemblee (DNA) aan. Zij vervangt haar partij- en districtsgenoot Remi Tarnadi (NDP), die na vier perioden in het parlement zegt dat de tijd is aangebroken om zijn district op een hoger niveau van dienst te zijn.
[quads id=1]
Tarnadi wordt districtscommissaris (dc) van Coronie. “Daarnaast wil ik mijn districten partijgenoot de gelegenheid geven ook haar bijdrage te leveren.” Het is al geruime tijd bekend dat Tarnadi dc wordt. Hij bevestigt dat hij niet lang na de begrotingsbehandeling wordt geïnstalleerd. Zijn opvolgster Joan Wielzen zegt dat zij een goed leerproces heeft doorlopen. Ze noemt Tarnadi een goede leermeester.

Bij het parlement heeft Wielzen een stageperiode achter de rug, die haar erg is bevallen. Volgens de aankomende parlementariër is politiek voor haar geen onbekend terrein: bij het Vrouwen Parlement Forum heeft zij de politiek drie jaar bestudeerd. Wielzen wil een goede volksvertegenwoordiger zijn en prioriteit geven aan de agrarische sector. Die moet in haar geboortedistrict meer tot ontwikkeling gebracht worden.
[quads id=1]
Andere prioriteiten voor Coronie zijn voor haar onderwijs en jongeren. “Eigenlijk mijn stokpaardje. Zeker als het om het onderwijs gaat. De schoolresultaten voor voj zien er niet al te best uit en wat de jongeren betreft, denk ik dat er gekeken moet worden naar meer ontwikkelingsgerichte activiteiten en recreatie.”

Wielzen is de eerste vrouw die Coronie zal vertegenwoordigen in het parlement. Het andere assembleelid van Coronie is Cleon Gonsalves Jardin de Ponte (Palu), die ruim een jaar geleden zijn partijgenoot Anton Paal verving.

Bekijk hier het voorstelfilmpje van Joan. (2 jaar geleden):

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.