Ondernemen: “Je bent beroofd en je moet het verder maar zelf uitzoeken”.

politie Paramaribo

…twee gewapende daders met pistolen de werknemers onder schot hielden en hen beroofden. Het vermoeden bestaat dat er nog drie daders in de wagen zaten namelijk de bestuurder en nog twee andere die op de achter zitting zaten….

“We zijn ruim een week verder van de dag van de overval bij een pompstation in het politie-ressort van Keizerstraat. Tot de dag van vandaag is er nooit meer een agent langs geweest noch heeft iemand ons gebeld om te informeren wat het vervolg traject wordt en wat de stand van zaken is. Je zou serieus denken dat dit zaakje is afgehandeld. Dit is wat ondernemers te wachten staat in Suriname.
[quads id=1]
Je bent beroofd en je moet het verder maar zelf uitzoeken”, merkte de ondernemer van de beroofde zaak op tegenover Dagblad Suriname. In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 augustus hebben twee criminelen een gewapende overval gepleegd bij een pompstation. Op die bewuste avond werden een supervisor en twee pompbediendes overmeesterd en beroofd van de dagopbrengst.

Bij sluiting van de shift rond 00.15 uur stonden de werknemers op het punt van vertrek toen een grijs gelakte Toyota Crown stopte waaruit twee gewapende daders met pistolen de werknemers onder schot hielden en hen beroofden. Het vermoeden bestaat dat er nog drie daders in de wagen zaten namelijk de bestuurder en nog twee andere die op de achter zitting zaten. De kentekennummers was het bedoeld voertuig was afgedekt c.q. verwijderd.

“De aangifte is op die bewuste ochtend opgenomen door de politie en de personen die beroofd zijn geworden werden de volgende ochtend opgeroepen om gehoord te worden. Een medewerker die een klap moest incasseren tijdens de overval kreeg van de politie een met de hand geschreven velletje A4, omdat naar hun zeggen de politie niet over papierinkt beschikte.
[quads id=1]
Dit was alles wat de politie tot nu toe heeft gedaan in deze zaak. Er is naderhand niets meer van uit de politie naar de benadeelde toe gerapporteerd omtrent deze toch wel heel serieuze zaak. Ook weet de ondernemer niet door wie het onderzoek wordt voortgezet. Als de politie de daders niet kan achterhalen moeten de slachtoffers in elk geval toch wel geïnformeerd worden over het vervolg traject? Uit eigen beweging heb ik commissaris Robby Ramjiawan benaderd en andere politiefunctionarissen.

Moeten de slachtoffers het recht in eigen handen nemen en op zoek gaan naar de daders, met alle gevolgen van dien, vraagt de geïrriteerde ondernemer zich af.
Eerdere berichten:

3 gewapende mannen plegen overval bij Shell Hilly’s

Geschreven door: Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
[quads id=1]
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.