Bekendmaking – Moni karta op de wijkkantoren verkrijgbaar

politie Suriname

…De moni karta moet niet weggegooid worden. Maandelijks wordt er een bedrag gestort op de code van jouw kaart, waardoor de betreffende persoon het geld kan pinnen. Men hoeft dus niet meer naar het wijkkantoor om uitbetaald te worden. ….

Uitbetaling van de financiële bijstand staat wederom op het schema van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). De uitbetaling over de maand augustus zal officieel van start gaan op 21 augustus en wel in de gebieden Tweede Rijweg, Kwarasan en Houttuin.
[quads id=1]
Samen met de gebieden in en rond Paramaribo komen ook de districten aan de beurt. Men zal op 22 augustus van start gaan in het district Marowijne en wel in de gebieden Perica, Abadoekondre en Akalekampoe. Het ligt in de bedoeling het district Marowijne zo rond 25 augustus af te ronden, waarna men zijn weg zal vervolgen naar Nickerie waar de uitbetaling begint op 29 augustus 2017.

Het schema van de betaaldienst geeft vervolgens aan dat zij zo rond 1 september de laatkomers in de diverse districten zal helpen. Vervolgens zal het ministerie tegelijkertijd ook overgaan tot het verstrekken van de moni karta. Dat is een prepaid pinpas van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). De moni karta wordt sowieso verstrekt aan een ieder, die in aanmerking komt voor de financiële bijstand. Dat zijn dus ook de dak- en thuislozen, personen en gezinnen met een minimumloon en personen met een beperking.
[quads id=1]

De mensen die al in het bestand zijn, krijgen de moni karta gelijk. Men moet zich dus gewoon aanmelden bij de wijkkantoren, zoals aangegeven door het ministerie. Degenen die nog niet in het bestand zijn, moeten een beschikking (geel document) afhalen bij hun wijkkantoor en daarmee gaan naar de desbetreffende betaalpunten. Van daaruit krijgen ze hun pas. De moni karta moet niet weggegooid worden. Maandelijks wordt er een bedrag gestort op de code van jouw kaart, waardoor de betreffende persoon het geld kan pinnen. Men hoeft dus niet meer naar het wijkkantoor om uitbetaald te worden. Het is niet bekend als de bank of het ministerie steeds de bekendmaking zal uitsturen wanneer de bedragen gestort worden. De financiële bijstand bedraagt vooralsnog SRD 325.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.