Anoniem: We zijn beiden vreemdgegaan. En hij wil nu scheiden.

…ik denk soms dat hij nooit van mij heeft gehouden. Misschien is het waar en gebruikt hij mij voor zijn papieren. Maar dan zou hij toch niet nu meteen van mij willen scheiden? …

Ik ben Sophia en ik ben nu 2 jaartjes getrouwd met Stephan. Stephan komt uit Suriname ik ook, maar ik ben hier geboren en getogen. Hij is nog echt Surinaams .Ik heb hem ‘laten halen’ zeg maar.
[quads id=1]
In Suriname getrouwd

We zijn in Suriname getrouwd en we zitten nu midden in het proces om zijn papieren te regelen. Maar vorige maand zei hij dat hij daar niet eens op wil wachten. Hij wil bij mij weg. Ik vind het zo erg want het is allemaal mijn schuld. Ik heb tegen Stephan gelogen over Jerrol.

Jerrol is al 20 jaar mijn beste vriend. Maar tegen Stephan heb ik gelogen dat het mijn neef is. Alleen omdat ik weet dat Stephan heel jaloers is en het niet leuk vindt dat ik met andere mannen omga. Ik ben bijna altijd vrijgezel geweest maar ik deed ‘het’ wel met Jerrol. Puur om het lichamelijk contact maar we hebben nooit een relatie gehad. Zeker de afgelopen 10 jaar niet want toen trouwde Jerrol met zijn vrouw, maar twee jaar gelden in Suriname tijdens mijn vrijgezellen week, ben ik wel weer met Jerrol naar bed gegaan.

Geen excuus

Het is geen excuus maar we waren echt dronken en ik had een heleboel twijfels omdat Stephan ook die week had bekend dat hij met een dame had geslapen. Hij had een korte affaire. Een lang verhaal kort gemaakt: Het was een stressvolle week met veel twijfels. De twijfels verdwenen meteen toen we trouwden, we zijn echt opnieuw begonnen samen.

Ik denk dat ik hem door mijn slippertje met Jerrol ook makkelijk kon vergeven want ik was zelf ook fout.

Beste ex-vriendin
[quads id=1]
Nu is Stephan er op de 1 of andere manier achter gekomen. Hoe hij het weet, weet ik niet, maar dat kan alleen maar mijn best ex-vriendin zijn. Zij was namelijk ook met ons in Suriname toen we trouwden en zij is de enige die het weet. Maar doordat ik al eerder dit jaar met haar heb gebroken zal ik het niet kunnen vragen.

Wie het gezegd heeft is niet belangrijk maar Stephan wil scheiden. Hij is samen met mij gereden naar het huis van Jerrol en toen we bij ze binnen waren heeft hij de brief voorgelezen. Ik wist van niets maar we konden niet meer liegen.

Jerrol en zijn vrouw hebben ons uitgescholden en hun huis uit gezet en Stephan is met zijn spullen (die hij al in zijn auto had gezet naar zijn vriend gereden. Daar is hij nu nog steeds. Ik heb helemaal niemand meer. Waarom schrijf ik jullie? Ik weet het gewoon even niet meer. Ik wil jullie vragen hoe ik mijn man uitleg dat het helemaal niets voorstelde. Ik wil hem eraan herinneren dat ik hem ook heb vergeven na zijn misstap. En dat hij waarschijnlijk veel vaker foutjes heeft gemaakt.

Zomaar weggooien

Hij moet weten dat je een huwelijk niet zomaar weggooit. We hebben plannen om kinderen te nemen een huis te kopen. En als zijn papieren rond zijn dan zouden we proberen zijn zoontje hierheen te halen. Zijn ex vindt dat goed. Dat kan hij toch niet zomaar weggooien?

Hij zegt dat hij pijn heeft en mij niet aan kan zien. Maar ik denk soms dat hij nooit van mij heeft gehouden. Misschien is het waar en gebruikt hij mij voor zijn papieren. Maar dan zou hij toch niet nu meteen van mij willen scheiden? Tenminste zou hij wachten tot alles rond is.

Nooit akkoord gaan

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik mis Jerrol ook, hij zou wel weten wat ik moest doen. Ik heb echt spijt. Ik weet niet hoe het met hem gaat. Ik durf niet te bellen, op Facebook hebben ze mij beiden geblokt. Het lijkt alsof alles mijn schuld is. Kunnen jullie mij aub helpen en adviseren. Ik wil mijn man echt niet kwijt. Ik zal nooit akkoord gaan met een scheiding. Wat vinden jullie dat ik moet doen?? Sophia.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Zal ik scheiden of niet? Suriname

Anoniem: Hij wil scheiden omdat ik ben misbruikt door mijn opa

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.