Video – Over de dertienjarige Rosario Pikienpai, ‘Boegoe Dyaga’

…”Het gaat niemand aan dat hij de school niet bezoekt. Zij geven hem geen brood. Zij die het beter weten moeten naar de ouders komen om over een oplossing te praten”, zegt een boze grootvader August Pompé. …

Omdat hij op school werd uitgelachen vanwege zijn ronde postuur en waggelende gang en hij moeilijk kon leren, heeft de nu dertienjarige Rosario Pikienpai, ‘Boegoe Dyaga’, tweede van zes kinderen, voortijdig de lagere school verlaten. Rosario hing hierdoor tot in de kleine uurtjes op straat. Recent werd hij ontdekt door reggae-artiest Jackson Blaai.
[quads id=1]
“Het gaat niemand aan dat hij de school niet bezoekt. Zij geven hem geen brood. Zij die het beter weten moeten naar de ouders komen om over een oplossing te praten”, zegt een boze grootvader August Pompé. Tante Maureen Pikienpai omschrijft haar neefje als talentvol voor wie leren niet is weggelegd. Er is een maatschappelijke discussie ontstaan rond de jongen die jaren bedelend op straat in het zuiden van Paramaribo te zien was, in kleding waarin hij was uitgegroeid, op blote voeten of met te kleine slippers.

Hij kreeg recent de naam ‘Boegoe Dyaga’ nadat hij voor Jackson Blaai begon te dansen bij optredens, als het gelijknamige lied gespeeld werd. Dit is ook de reden waarom hij nu met de artiest op tournee is. De jongen heeft een metamorfose ondergaan: hij ziet er nu netjes en verzorgd uit en is nu in Nederland met de artiest. Vanaf toen bekend werd dat hij in het buitenland vertoefde kwamen er tongen los. Mensen vinden dat de jongen wordt misbruikt door de artiest.
[quads id=1]
Echter, zijn familie zegt dat er een familieband bestaat tussen hen en de artiest en dat Rosario met medeweten van de familie is afgereisd. Zij ontkennen nadrukkelijk enige financiële vergoeding te hebben ontvangen. “Hij is niet zomaar naar Nederland gebracht. De moeder is op de hoogte van zijn reis en heeft zelf zijn paspoort in orde gemaakt”, zegt de opa. Oma Annie Pikienpai zegt dat de jongen naar een school moet voor speciaal onderwijs, ook heeft hij doktershulp nodig om van zijn overgewicht af te komen.

Bekijk hier een video van hem:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.