Coronie krijgt een eigen zwembad!

…de jongeren geen activiteiten hebben om zich te ontspannen. De scholen hebben niet eens een gymzaal. Momenteel verpozen de kinderen zich in verboden en water dat vervuild is door pesticide, dat in de rijstvelden wordt geloosd….

Stichting Kwie Kwie Dok (KKD) zet zich al enige tijd in om een zwembad in Coronie te krijgen, vooral om de jeugd van het district een nuttige recreatie en sportfaciliteit te bieden. Stichting KKD zegt het bewustzijnsniveau voor het nut van sport en spel onder de jongeren vooral te willen opvoeren.

Terrein door een particulier geschonken
[quads id=1]
Het zwembad zal gevestigd worden aan de Voorstraat # 2 te Totness. Voorzitter Sieglien Jacott-Wartes heeft bekendgemaakt dat het projectdossier inclusief het door architect Tjong A Yong ontworpen zwembad is gestuurd naar meerdere ministeries, instituten, organisaties en personen met het verzoek medewerking te verlenen bij de realisatie. Het terrein waarop het zwembad zal worden gebouwd, is door een Coroniaanse familie ter beschikking gesteld.

De scholen hebben niet eens een gymzaal
Jacott: ‘Het initiatief komt voort uit de grote noodzaak die er in het district is voor zwemgelegenheid en recreatie. In mijn beroep als leerkracht heb ik studenten gehad op de Kweekschool die in het district te werk zijn gesteld. Deze personen zijn tot de conclusie gekomen dat de jongeren geen activiteiten hebben om zich te ontspannen. De scholen hebben niet eens een gymzaal. Momenteel verpozen de kinderen zich in verboden en water dat vervuild is door pesticide, dat in de rijstvelden wordt geloosd.

De bevolking is enthousiast
[quads id=1]
Er is een enquête gehouden onder de leerlingen van zes scholen. De leerlingen en de bevolking toonden voorstander van een zwembad. De volwassen bevolking ziet ook graag een zwembad verrijzen in het kokosdistrict. De volwassen bevolking is ook enthousiast. Het zwembad zal ook gebruikt worden voor schoolzwemmen.
HD
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.