Video – Surinaamse personality Carla Lamsberg overleden

Honderden verhalen heeft ze de harten van Surinaamse kinderen ingefluisterd. Jaren stond Carla Lamsberg vooral bekend als de stem van ‘Het klokje van zeven’ op radio Apintie. Donderdagmorgen verwisselde de vertelster echter het tijdelijke met het eeuwige. Dit wordt bevestigd door haar boezemvriendin Wiene Forst-Nieuwendam, met wie ze vanaf haar dertiende bij de St. Louiseschool bevriend was.
[quads id=1]
Op sociale media betuigen oud-leerlingen van “tante Carla” hun medeleven. Rapper Enver die les van haar kreeg op de Monseigneur Wulfinghschool, kent zijn ‘oude juf’ als een heel strenge vrouw. “Ze was een no-nonsense leerkracht die ging voor orde. Voor mij is zij een heel goed voorbeeld voor de huidige generatie leerkrachten die hun mannetje niet kunnen staan en het zal komen door het onderwijssysteem, maar zij liet zich niet daardoor beïnvloeden.” Volgens Enver was Lamsberg ook een erg gezellige ’tante’, met wie elke leerling vrij kon praten. “Alleen moest je weten hoe je haar aanspreekt. Altijd met respect.”

‘Tante’ Carla Lamsberg straalde vorig jaar op het Suripop-podium, waar zij met haar compositie Parwa Busi de tweede prijs in de wacht sleepte. Foto: Stefano Tull

[quads id=1]
Lamsberg sloot haar onderwijsloopbaan af als hoofd van de I.P.J. Berkenveldschool. Behalve ‘Het Klokje van Zeven’ presenteerde zij – ook op Radio Apintie – jarenlang het radioprogramma van de scholenquiz ‘Weetje Weetje’. Voor het componistenfestival Suripop XIX schreef ze het nummer Parwa Busi Tori, dat werd gezongen door Rachidi Sanches. Ze behaalde er vorig jaar de tweede plaats mee.

Bekijk hier de video van Carla bij ‘Tap a Bankstel’

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.