Video – Familie krenten krijgt woning dankzij stichting 1 voor 12

De mate van blijdschap is duidelijk af te lezen van de gezichten van het gezin Krenten. Het gezin bestaande uit 4 leden is in aanmerking gekomen voor een nieuwbouwwoning van de Stichting 1 voor 12 nadat hun vorige woning volledig in de as werd gelegd als gevolg van een verwoestende brand.
[quads id=1]
De bouw van dit huis heeft anderhalve maand in beslag genomen en heeft in totaal SRD 85.000 gekost. De woning is bekostigd uit giften vanuit de samenleving in de vorm van financiële zowel materiele steun. Voor de Stichting 1 voor 12 is dit haar zevende sociale woning sinds haar bestaan en tevens tweede binnen 3 maanden. In juni van dit jaar werd eveneens een ander gezin van zo een sociale woning voorzien.

“We zijn alle donateurs en bedrijven welke een bijdrage hebben geleverd ontzettend dankbaar want zonder die steun hadden wij dit resultaat niet kunnen opleveren.” Zegt de heer Vismale in de hoedanigheid van voorzitter van stg. 1 voor 12. “Echter moet ik wel meedelen dat het bijzonder enerverend is verlopen om dit voor mekaar te krijgen. Het ging heel erg moeizaam met het verkrijgen van steun vanuit voornamelijk de overheid. We hebben alle Minsters en DNA-leden aangeschreven maar tevergeefs, want hulp bleef met uitzondering van een enkele donatie van de Minster van Binnenlandse Zaken uit. Hierdoor heeft het bestuur van de Stichting 1 voor 12 besloten te stoppen met het bouwen van sociale woningen. Bekijk hier de video daarover:

Een zeer emotionele mevrouw Krenten gaf aan dat zij niet de juiste woorden heeft om te uiten hoe dankbaar zij is met dit geschenk. “De heer Vismale heeft mij zeven dagen in de week dag en nacht bijgestaan, zelf op de zondag. Dit heeft ervoor gezorgd dat binnen 6 weken wij wederom in ons huis kunnen intrekken” Zij bedankte alle donateurs, de stichting 1 voor 12 en eenieder die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft kunnen leveren dit succes te bewerkstelligen.
[quads id=1]
De overhandiging is gedaan door de Minister van Binnenlandse Zaken die heeft waargenomen voor zijn collega-Minister van Sociale Zaken. Minister Noersalim heeft aangegeven een lans te willen breken voor zijn collega-Ministers en de rest van de overheid om het werk dat 1 VOOR 12 doet te steunen. Hij gaf verder aan dat het prijzenswaardig is dat er zeven woningen uit de hand van dhr. Vismale zijn verrezen, gebrekkig, met en of zonder steun. Onder de overige aanwezigen waren oud-parlementariër Harvey Panka, dhr. Ashwin Chitanie beleidsadviseur op het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur en vertegenwoordigers van het Politie Korps.
Bron: 1 voor 12
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.