Video – 100% geslaagden op O.S. Zinkkampoe te Moengo

...Dit was niet altijd even makkelijk voor de leerlingen en de leerkracht, maar door de inzet en samenwerking van de ouders, de school en de leerlingen kwam er altijd iets positiefs uit de bus….

Alle zes leerlingen (vier jongens en twee meisjes) van O.S. Zinkkampoe te Moengo in het district Marowijne, zijn geslaagd voor Mulo. Het is de eerste keer dat op deze school deelgenomen is aan de toets. De leerkracht van de zesde klas, Consuela Soemopawiro, zegt dat zij wel het beste had verwacht van haar flinke kinderen, maar 100% mulo geslaagden is enorm verrassend.
[quads id=1]
Gedurende het schooljaar werd er veel gesproken tot de leerlingen om hun uiterste best te doen om de eindstreep te behalen. Dit was niet altijd even makkelijk voor de leerlingen en de leerkracht, maar door de inzet en samenwerking van de ouders, de school en de leerlingen kwam er altijd iets positiefs uit de bus.

De geslaagden van O.S.Zinkkampoe met schoolleider Helen Karijodrono en klassejuf Consuela Soemopawiro. (Foto: O.S. Zinkkampoe)

Op 16 augustus moesten de leerlingen van de zesde klas oftewel leerjaar acht, vol spanning hun resultaat afwachten. Alle leerlingen en leerkrachten van de school hebben in spanning gewacht op het resultaat. Soemopawiro zegt dat elke ochtend samen gebeden werd, waarna de lessen begonnen. Schoolleider Helen Karijodrono, de klassejuf zijn dankbaar voor het bereikte resultaat.
[quads id=1]

Op maandag 1 februari 2016 is er ook een lokaal voor het Speciaal Onderwijs (SO) geopend om leerlingen die moeite hebben met het regulier onderwijs te accommoderen. Het is de eerste SO- klas voor het district Marowijne en gehele binnenland waar er aangepast onderwijs verzorgd zal worden.Bekijk hieronder een video daarover:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.