Verdachten Juvradj J., Frank R. en Ricardo H. voor de rechter omtrent ontvoering

Paramaribo Noord

…Donnovan werd geraakt en moest vanwege de aard van de verwonding geopereerd worden. Hij is na de operatie niet meer bijgekomen. Hij stierf dinsdag 30 mei in het ziekenhuis….

De verdachte Juvradj J., Frank R. en Ricardo H. moesten zich maandag verantwoorden voor rechter Siegline Wijnhard in de vrijheidsberovingszaak van de ondernemer Perdiep S. Aan het trio wordt uitlokking, ontvoering en bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht, verweten.
[quads id=1]
Openbare aanklager Shanta Mahadew heeft de zaak voorgedragen voor behandeling. In deze zaak hebben de advocaten Gregory Sitaram en Frank Truideman de getuigen genoemd die zij willen doen horen. Op de volgende zitting zullen drie getuigen worden gehoord onder wie het slachtoffer. Op 11 mei 2017 ontving de politie van Wageningen een melding van een ontvoering, gepaard gaande met een beroving. Op hun beurt schakelden de agenten hun collega’s van Henar in, waarna het de sterke arm is gelukt om de verdachten Ricardo H. en Donnovan V. in de kraag te vatten.

Tijdens de aanhouding gaf Donnovan geen gehoor aan het politiebevel. Hij rende door en er werd toen gericht op hem geschoten. Donnovan werd geraakt en moest vanwege de aard van de verwonding geopereerd worden. Hij is na de operatie niet meer bijgekomen. Hij stierf dinsdag 30 mei in het ziekenhuis. In verband met deze zaak werd donderdag 18 mei nog een derde verdachte, de 32-jarige Frank R., aangehouden. Weliswaar ontkent deze verdachte zijn betrokkenheid in deze zaak.
[quads id=1]
Uit het politioneel onderzoek blijkt dat Donnovan en Rivaldo de ondernemer, die een kippenzaak runt in het politieverzorgingsgebied van Santo Boma, hadden benaderd om een aantal kippen te kopen in het district Saramacca. Het slachtoffer maakte een afspraak met de verdachten, niet wetende wat hem daarna te wachten stond. De ondernemer haalde zoals afgesproken het tweetal op in het district Wanica. Onderweg naar Saramacca vroeg één van de twee verdachten om de wagen te stoppen voor een sanitaire break.

De ondernemer stopte nietsvermoedend de wagen. De locatie was wel afgelegen. De persoon die op de achterzitting zat, haalde toen plotseling een vuistvuurwapen tevoorschijn en hield daarmee de ondernemer onder schot. Het slachtoffer is op een bepaald moment uit de rijdende auto gesprongen, waarna de politie werd ingeschakeld door omstanders. De gijzelnemers, die op een bepaald moment door hadden dat de politie hun achtervolgde, zijn toen een rijstveld opgerend. Het gelukte de sterke arm om beide verdachten aan te houden.
[quads id=1]
De criminelen hadden een geldbedrag van SRD 900 en USD 400 van het slachtoffer buitgemaakt. De verdachte Jivradj werd naderhand aangehouden. Het schijnt dat deze verdachte het brein is achter de hele ontvoering. Op 9 oktober wordt de behandeling voortgezet. De verdachten blijven allemaal in arrest.

Eerdere berichten:

32-jarige Donovan geraakt door politiekogel

Door politiekogel geraakte Donovan overleden in het ziekenhuis

 

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.