Klasse juffrouw Anusca Rathipal over de dood van 8-jarige Shair

“Ik barstte in tranen uit toen ik zaterdagavond van een collega vernam dat Shair Ramdin is overleden. Ik wil geen van mijn kinderen van de klas verliezen, maar ik vroeg me wel af waarom juist deze jongen moest gaan.” Klasse juffrouw Anusca Rathipal kan niet geloven dat de achtjarige Shair zaterdag is verdronken in het zwembad van Riverclub te Leonsberg.
[quads id=1]
Shair zat in de tweede klas van OS Maretraite en de juffrouw beschrijft hem als een zeer hulpvaardig en lief jongetje. “Ik heb zelf hier een zoontje in de kleuterklas en elke dag tegen half een haalde hij hem op eigen verzoek voor me op.”

Ze was onder de indruk van de prestaties van Shair. “Hij deed heel goed zijn best en heeft een prachtig rapport waarop geen enkele zes voorkomt. Ik was echt tevreden met zijn prestatie. Een flinke jongen die met alles meedeed.”

Juffrouw Rathipal was ervan overtuigd dat Shair iets zou worden in de maatschappij. “Hij zou het heel ver schoppen. Dat zag ik gewoon in hem. Meestal nam hij de leerstof snel op, maar als hij die niet begreep, kwam hij me vragen om die weer uit te leggen.”
[quads id=1]
Rathipal vertelt verder over het karakter van Shair: “Hij had altijd een glimlach en werd nooit boos, ondanks dat ik hem soms waarschuwde. Hij was ook niet koppig, wanneer je hem uitlegde dat sommige kinderen niet van plagen houden.”

lassejuffrouw Anusca Rathipal heeft samen met medeleerlingen een kaarsje aangestoken voor de verdronken Shair Ramdin. Foto: Jason Leysner

“Toen de kinderen maandag op school waren, hebben ze gehuild en ik moest hen troosten door ze te zeggen dat Shair niet lang in ons midden is gebleven en dat we de mooie herinneringen aan hem moeten koesteren.”

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.