Geleende kindervaccin eindelijk gearriveerd in Suriname

vaccinatie Suriname

…dat de achterstand zo gauw mogelijk wordt weggewerkt volgens de regels van het kindervaccinatieprogramma. Aan ouders en verzorgers wordt gevraagd de aanwijzingen van de gezondheidswerkers op te volgen voor een vlot..
[quads id=1]

De 3000 doses pentavalent vaccins die Suriname, vertegenwoordigd door het ministerie van Volksgezondheid, heeft geleend bij het buurland Guyana, zijn vandaag gearriveerd. De pentavalent vaccin is een 5 in 1, waarin difterie, kinkhoest, tetanus, hemofilus, infleunza type b en hepatitis B in voorkomen.

Nadat de lading is gecontroleerd op kwaliteit en behoud van de koude keten, zal de distributie naar de poli’s en consultatiebureaus plaatsvinden. Het Nationaal Immunisatie Programma zet zich samen met de consultatiebureaus in, dat de achterstand zo gauw mogelijk wordt weggewerkt volgens de regels van het kindervaccinatieprogramma.
[quads id=1]
Aan ouders en verzorgers wordt gevraagd de aanwijzingen van de gezondheidswerkers op te volgen voor een vlot inhaalschema.
Gerelateerde berichten:

Video – Suriname leent vaccins bij buurlanden!

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.