2 EBS Kassa beheerders verdacht van diefstal SRD 500.000

EBS Suriname

…In deze zaak zijn Avishka P. en Mike A. aangehouden en in verzekering gesteld. Tot nu toe heeft Mike volmondig bekend. Avishka verklaarde dat zij onder bedreiging van Mike de gelden heeft weggemaakt….

Twee kassabeheerders van de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS) te Nickerie zijn afgelopen zaterdag in verzekering gesteld wegens verduistering in dienstbetrekking. Zij hebben gedurende een periode vanaf begin 2016 tot en met juli 2017 stelselmatig bijkans SRD 500.000,- verduisterd.
[quads id=1]
In deze zaak zijn Avishka P. en Mike A. aangehouden en in verzekering gesteld. Tot nu toe heeft Mike volmondig bekend. Avishka verklaarde dat zij onder bedreiging van Mike de gelden heeft weggemaakt. Wanneer men contant geld in kas had, werd een valse cheque uitgeschreven en in de kas gedeponeerd. Die valse cheque werd dan opgebracht op het borderel. Bij de stortingen die bij de bank werden gedaan werden de valse cheques niet overlegd.

Op een gegeven moment constateerde men dat er een kastekort c.q. kasverschil was. Er is toen een team vanuit Paramaribo uitgerukt naar Nickerie voor onderzoek. Ze hebben de kwestie onderzocht en uiteindelijk werd er aangifte gedaan. De politie is toen overgegaan tot aanhouding.
[quads id=1]
Avishka, die bijgestaan wordt door advocaat Hemradj Matawlie, is dinsdag bij de rechter-commissaris voorgeleid voor de rechtmatigheidstoets. De advocaat van Avishka heeft op basis van artikel 54A de rechter-commissaris verzocht om de vrijheidsbeneming van zijn cliënte te willen opschorten c.q. op te heffen. Er is nog geen beslissing genomen in deze zaak.
Geschreven door Saskia Bandhan

Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/07/28/miljoenen-fraudezaak-ebs/

Bron: DBS